En aquest lloc web fem servir galetes (o cookies en anglès) perquè la teva visita sigui més àgil i per mesurar, de forma anònima per a tu, la navegació que fas al web.

Si continues navegant entendrem que acceptes l'ús de les galetes. Trobaràs informació completa sobre l'ús que fem de les galetes en aquest lloc web a la pàgina Política de cookies.

Novetats arqueològiques de la pedrera del Mèdol

Arran de la reobertura al públic, els investigadors de l'ICAC que han dirigit l'excavació en parlen. Són Anna Gutiérrez Garcia-Moreno i Jordi López Vilar.

Llegeix més...

Presentació del volum 'Ager Tarraconensis 4', sobre la vil·la dels Antigons (Reus)

Ager Tarraconensis 4L'acte és el dilluns 28 de juliol a les 7 de la tarda. El llibre està editat per Ramon Járrega i Marta Prevosti i en fa la presentació Jaume Massó Carballido, arqueòleg de l’Institut Municipal de Museus de Reus.

Llegeix més...

“L’escàner mesura el que veu: aquest és el seu límit”

Entrevista a Alfonso Enrique, enginyer expert en tecnologia làser escàner que ha vingut a formar professionals del patrimoni a l'ICAC.

Llegeix més...

Campanya 2014 al Camp de les Lloses (Tona)

En l'excavació, aquest estiu, i amb codirecció de Carles Padrós (ICAC), s'han trobat noves estructures i un enterrament infantil.

Llegeix més...

“Els Antigons podria ser el centre d’un latifundi en època romana”

Entrevista a Ramon Járrega i Marta Prevosti, editors del volum del llibre Ager Tarraconensis 4. Els Antigons, una vil·la senyorial del Camp de Tarragona.

Llegeix més...

Conferència sobre arqueologia de la guerra al Camp de Tarragona

La pronuncia Jordi López Vilar (ICAC) a Cambrils el 9 de setembre.

Llegeix més...

Resoltes les beques d'iniciació a la recerca (BlR) de l'ICAC

Resolució del director de l'lCAC per a la concessió de les beques d'iniciació a la recerca (BlR) en el camp de I'Arqueologia Clàssica de I'Institut per a I'any 2014.

Llegeix més...

Distingits al Perú membres del grup de recerca SETOPANT

Dos investigadors d'aquest equip (URV/ICAC) reben una distinció de l'Ajuntament de Cusco.

Llegeix més...

Mons Observans: activitats d'estiu

L'11 de juliol s'inaugura la segona temporada de les Nits d'estiu a la romana a l'assentament romà de Can Tacó Mons Observans (Montmeló i Montornès del Vallès).

Llegeix més...

Conveni de col·laboració per estudiar el jaciment de Ruanes (Valls)

L'ICAC i la Fundació Privada Mútua Catalana han signat un nou conveni de col·laboració per impulsar aquesta recerca arqueològica.

Llegeix més...