Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Febrer 2020 · Núm. 99
 
 

S'obre el termini d'inscripcions per al 1r Simposi Internacional TIR-FOR

TIR-FOR2020_call4abstracts_cover  
De l’estudi del territori a la cartografia digital

26 i 27 d’octubre de 2020, Barcelona

Les grans possibilitats que ofereix la cartografia digital l'han convertida en una eina essencial per a la recerca i la divulgació del coneixement sobre el món romà. 

Un espai en què poder reflexionar i debatre sobre la interacció indissociable entre la recerca sobre poblament, territori i topografia arqueològica i la cartografia digital.

 

 
 
 
 
 

Toquem Pedra: torna el programa de divulgació sobre arqueologia clàssica a Tarragona Ràdio

  20200224_ToquemPedra1 (2)

El programa Toquem pedra sobre arqueologia clàssica torna a la graella del Matí de Tarragona Ràdio. El programa es concep com un espai de divulgació científica sobre arqueologia clàssica a partir del coneixement i la recerca que duem a terme a l'ICAC.

Aquesta serà una nova edició del programa, que s’havia emès a la mateixa ràdio durant diverses temporades des de 2013. Ara el programa torna a la graella de Tarragona Ràdio, amb un format renovat i moltes ganes de comunicar la nostra feina i la nostra passió: l'arqueologia clàssica.

 
 
 
 
 

Nous avenços en el projecte de recerca sobre la presència de tropes romanes a l’Alt Camp i la Conca de Barberà

Lopez_Guerra i conflicte (6)  

Un projecte dirigit per l'investigador de l'ICAC Jordi López, en col·laboració amb l'investigador de la UB Jaume Noguera, estudia el moviment de les tropes romanes per l'interior de Catalunya amb sorprenents descobriments.