Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Desembre 2021 · Núm. 111
 
 

Lectura de tesi doctoral a l'ICAC

Portada tesi  

Us convidem a la lectura pública de la tesi doctoral de l'investigador Enric Colom (Aecma), dirigida pel Dr. Ramon Járrega, amb el títol:

Ex Figlinis Tarraconensibus. Sistematización y caracterización de las figlinae amphorales de la costa oriental de la Provincia Hispania Citerior, circuitos de exportación y clasificación tipológica de sus producciones (siglos II a.C. -III d.C.)”.

Dilluns 20 de desembre, a les 11 h, a la Sala d'actes de l'ICAC.
L'acte es podrà seguir per videoconferència (Teams).

 
 
 
 
 

Consulta els nous vídeos de l'ICAC!

  meet-my-research-programa_twitter-banner-1

Visita el canal YouTube de l'ICAC per veure els vídeos de la primera temporada del Cicle de Presentacions de Recerca de l'ICAC Meet my Research!

Amb les presentacions de: Giannis Apostolou, Valentina Pescini, Alfredo Mayoral, Maria Rueda, Arnau Carbonell, María Pastor, Toby Wilkinson i Elena Duce.

 
youtube-meet-my-research-2021
 
 
 
 

L'ICAC renova amb èxit l'acreditació HRS4R

HRS4R ICAC renewal  

L’ICAC ha superat amb èxit el procés de renovació del segell d’excel·lència en recursos humans HRS4R, una acreditació que atorga la Comissió Europea a les institucions i centres de recerca europeus que destaquen en la implementació de bones pràctiques en recursos humans.
Consulta aquí el resum de les accions fetes i el nou Pla d'acció 2021-2023.
Moltes gràcies a totes les persones que ho heu fet possible!

 
 
 
 
 

XI Premi Tàrraco al projecte d'aqüeductes romans

  XI Premi Tarraco_acte lliurament_01

El projecte de recerca de l’ICAC sobre els aqüeductes romans de Tàrraco, liderat per Jordi López Vilar, ha estat guardonat per l’Ajuntament de Tarragona amb el Premi Tàrraco, en reconeixement de la seva tasca en donar a conèixer aquesta peça tan rellevant del conjunt arqueològic de Tàrraco.
Amb el lliurament del guardó, la ciutat vol reconèixer la feina de l’equip humà que hi ha darrera d’aquest projecte i, també, reconèixer la tasca de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica en la seva contribució a la generació de coneixement científic i les seves accions a favor del patrimoni.

 
 
 
 
 

Recursos per la igualtat

Amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, la Institució CERCA ha obert una nova edició del curs “De les microagressions a l’assetjament. Les dones en la recerca científica”, adreçat al personal dels centres CERCA.

Inscriu-te i aprèn a detectar la violència masclista en l'àmbit de la ciència!
#IgualtatICAC #cercagender
 
cerca-curs-microagressions