Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Gener 2022 · Núm. 112
 
 

El projecte TransComb obté noves dades amb una segona fase de combustió experimental

transcomb_gener22_encesa-llar-2-2  
Els treballs experimentals de novembre a la Ciutadella Ibèrica de Calafell han permès contrastar el comportament de les estructures de combustió en diferents condicions ambientals.

Els resultats es donaran a conèixer al seminari Experimental archaeology as a tool for studying Iron Age fire installations in the Western Mediterranean (ASD, IMF): el dimecres 19 de gener, a les 12h (CET): Segueix el seminari en línia!

A la no´tícia trobareu també un nou vídeo del projecte #TransComb.
 
 
 
 
 

La interculturalitat del món antic en els espais de contacte.

  Interculturalidad_Duce_Carruesco_Cartel CAT
Els dies 20 i 21 de gener es celebra al Campus Catalunya de la URV (Tarragona) aquest congrés sobre món antic i interculturalitat, amb perspectiva de gènere, que organitzen Elena Duce i Jesús Carruesco (URV-ICAC).

Assistència lliure (sense registre) fins a completar aforament.

Totes les sessions es podran seguir en línia!

Consulta el programa.
 
 
 
 
 

Call For Abstracts EAA 2022!

EAA 2022_logo  

L’investigador postdoctoral Alfredo Mayoral (GIAP) co-organitza la sessió #230 del proper congrés de l'EAA 2022.“Sediment and soil archives to decipher human-environment interactions in wetland landscapes from the Neolithic to the XXth century”Queda obert el termini per a presentar propostes, fins el 10 de febrer

 
 
 
 
 

Recursos per la igualtat

Aquest mes us recomanem que visiteu el podcast de la Unitat d'Igualtat de la URV: #FemIgualtat. El mes passat va acomiadar la segona temporada acumulant més de 2.500 reproduccions!
L'últim episodi ens parla de com percep la #ViolènciaDeGènere la joventut universitària, amb la sociòloga Macarena Trujillo.
#IgualtatICAC

 
femigualtat-des21-twitter