Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Febrer 2022 · Núm. 113
 
 

Nova temporada dels Seminaris GIAP!

Després de l'èxit de la primera temporada (2021), el GIAP organitza un nou cicle de seminaris en línia: GIAP Seminars 2022. Recent Advances in the Study of the Ancient Mediterranean.

De febrer a juny de 2022, hi haurà una sessió al mes, en línia i en obert, amb 45' de presentació i un espai per a debat. 

La primera sessió serà el proper dijous 24 de febrer, a les 18 h (CET), amb la Dra. Nena Galanidou (Universitat de Creta) i la presentació "The Inner Ionian Archipelago research: towards a hybrid island archaeology". Us hi esperem!

 
giap-seminars-2022-session1_card
 
 
 
 

Dolia ex Hispania presenta el programa provisional del congrés

Dolia ex Hispania web CAT  

El Congrés Internacional Dolia ex Hispania comptarà amb 40 comunicacions i la participació d’un centenar d’investigadors i investigadores de 43 universitats, centres de recerca i entitats d’Espanya, França, Portugal, Alemanya, Itàlia, Romania i Marroc.

El congrés internacional sobre els dolia a l’Hispania romana es celebrarà a l’ICAC (Tarragona) els dies 7, 8 i 9 de setembre de 2022. Es podrà seguir també telemàticament.

Consulta aquí el programa provisional.

 
 
 
 
 

Pròxima convocatòria postdoctoral!

Estem buscant un/a investigador/a per desenvolupar una recerca sobre detecció de jaciments arqueològics a partir de l’aplicació de tècniques d’aprenentatge automàtic en imatges aèries multiespectrals.La convocatòria s'obrirà aviat, podeu consultar la descripció al Tauler d'anuncis de l'ICAC.El contracte estarà vinculat al projecte MAHSA i es desenvoluparà en el marc de la col·laboració entre l’ICAC i el CVC (UAB). L'investigador/a serà supervisat/da per Hèctor Orengo (al GIAP), i Felipe Lumbreras i Daniel Ponsa (al CVC).

 
Postdoc Call MAHSA 2022_giap
 
 
 
 

Novetats sobre el fòrum romà Iulia Libica de Llívia, a la prestigiosa revista Madrider Mitteilungen

Iulia Livica 2_2022 (noticia)  

La publicació d’un nou article referma el valor patrimonial d’aquest jaciment situat al bell mig del Pirineu i el situa en el panorama internacional.

“El descubrimiento del forum de Iulia Libica (Llívia) y de sus vestigios de estatuària”. Disponible en accés obert.

 
 
 
 
 

Recursos per la igualtat

L’ICAC s'ha sumat per quart any consecutiu, a la commemoració de l’11 de febrer (11F), Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.Una iniciativa destacada ha estat la col·laboració amb l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, amb qui hem organitzat diverses activitats de divulgació en el marc d'un projecte de transferència i servei comunitari.Podeu recuperar el vídeo de la taula rodona sobre Dones i ciència que vam organitzar el 14 de febrer, amb la participació de les investigadores Júlia Aguadé (Universitat de Califòrnia), Marta Fransoy (UPC), Alícia Casals (UPC) i Marta Flórez (ICAC).Aquesta és una iniciativa del Comitè d'Igualtat de l'ICAC i forma part del Pla d'Igualtat i l'estratègia HRS4R de l'Institut.Segueix-nos a Twitter amb l'etiqueta #IgualtatICAC!

 
11F 2022_foto web