Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Maig 2022 · Núm. 116
 
 

Aquest divendres, lectura de tesi doctoral a l'ICAC

Jordi Oliver_tesi doctoral 2022_imatge portada  

Aquest divendres, 13 de maig, tenim una nova lectura de tesi doctoral a l'ICAC:
“L’aprovisionament i ús de roques constructives i ornamentals a la ciutat de Girona des de la seva fundació fins a mitjan segle XI”, Jordi Oliver (ArPA).

L'acte començarà a les 10 h i es podrà seguir per Teams. Us hi esperem!

 
 
 
 
 

Nova edició del Cicle de Documentals Arqueològics de l’ICAC (FICAB)

  Tarraco Viva 2022_targeto oficial

El mes de maig és mes de Tarraco Viva! La 24a edició del festival recuperarà la normalitat, després de les darreres edicions marcades per la pandèmia.

Els dies 16, 18, 23, 25 i 27 de maig es projectaran a l'Antiga Audiència de Tarragona una selecció de 14 peces audiovisuals del  Festival Internacional de Documentals Arqueològics, FICAB.

El festival acollirà també l'acte de lliurament de premis del Concurs Odissea 2022, que enguany ha arribat a l'onzena edició.

 
 
 
 
 

Curs d'arqueologia cristiana i visigoda a València "la Vella"

V Curs d'Arqueologia Cristiana i Visigoda_instagram  

S’ha obert el termini d’inscripció al V Curs pràctic d’arqueologia cristiana i visigoda, que organitzen l’ICAC i l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i que tindrà lloc del 25 de juliol al 12 d’agost de 2022 al jaciment de València «la Vella».

El curs alternarà l’excavació del jaciment amb feines de rentat, siglat i catalogació de les restes trobades, visites a jaciments tardoantics de la zona i algunes conferències sobre aspectes del món visigot i cristià.

 
 
 
 
 

Seminaris en línia del GIAP: sessió #4

  GIAP Seminars 2022_banner

El 26 de maig, a les 18 h, tindrà lloc la quarta sessió del cicle de seminaris en línia del grup GIAP.

En aquesta ocasió, comptarem amb la intervenció del Dr. Andrew Bevan (Institute for Archaeology, UCL, UK).

Sessió oberta i sense registre!

 
 

Recursos per la Igualtat

L'Institut Català de les Dones ha preparat una guia de recursos documentals sobre medi ambient, dones i #ecofeminismes, en motiu de la 5a Jornada “Biblioteques i medi ambient amb veu de dona” (#DocAmbcat) que va tenir lloc a l’IEC (Barcelona) el passat 5 de maig.

L’ecofeminisme és un corrent de pensament i moviment social que conjumina ecologisme i feminisme, denuncia les importants relacions de subordinació de les dones i altres grups socials no privilegiats, i l'explotació dels recursos naturals. El concepte va ser elaborat per l’escriptora Françoise d'Eaubonne a la seva obra Le féminisme ou la mort el 1974.

La secció "Recursos per la Igualtat" és una iniciativa del Comitè d'Igualtat de l'ICAC, en el marc d'actuació de l'estratègia HRS4R i el Pla d'Igualtat de l'Institut.