Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Març 2023 · Núm. 125
 
 

Arriba a Calafell la IX edició de la Reunió Internacional d’Arqueologia

IX-Reunió-Calafell-foto1  

La Ciutadella Ibèrica de Calafell acollirà, del 30 de març a l’1 d’abril, la IX Reunió Internacional d’Arqueologia de Calafell.

Inscripcions obertes!

Sota el tema “Les fortificacions urbanes preromanes a la Mediterrània Occidental: origen, funcions i evolució estructural”, la IX Reunió Internacional d’Arqueologia de Calafell es proposa actualitzar el debat sobre el món ibèric i les àrees de contacte: les cultures fenícies i grecoromana.

 
 
 
 
 

Oferta de treball per a cobrir el càrrec d’administrador/a de l’ICAC

L’ICAC ha iniciat el procediment per a cobrir el lloc de treball d’administrador/a atesa la propera jubilació de la persona que actualment ostenta el càrrec, Jordi Peiret Estrada, i en compliment de l’acord del Consell de Direcció, del dia 19 de desembre de 2022.

El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el 27 de març de 2023.

L’ICAC busca candidats i candidates que puguin acreditar una trajectòria en gestió o direcció d’equips i/o en càrrecs d’alta responsabilitat de més de tres anys en un centre de recerca o en una institució del sector públic, així com experiència en gestió d’equipaments culturals i patrimoni cultural.

 
ICAC_convocatoria administrador_card
 
 
 
 

El Circ romà de Tarragona. Monument i ciutat

  53.82_Trama9_Circ Tarragona_portada

Disponible l'últim número de la col·lecció Trama de l'ICAC! Un volum molt especial, en format íntegrament digital i edició multilingüe (amb els textos en català, castellà i anglès).

Aquest llibre és fruit d’un projecte docent i de recerca desenvolupat per membres de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i de l’Escola Tècnica Tècnica d’Arquitectura (ETSA) de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

La publicació va acompanyada, a més, d'una col·lecció de 15 datasets publicats en obert al respositori CORA, amb els núvols de punts, planimetries i altres conjunts de dades generats durant el desenvolupament de l'obra. Un bon exemple de ciència oberta!

 
 
 
 
 

Nova edició del Curs d’Arqueologia Cristiana i Visigoda a València «la Vella»

Valencia la Vella_ndp set22_Riba roja  

S’ha obert el termini d’inscripció al VI Curs pràctic d’arqueologia cristiana i visigoda, que organitzen l’ICAC i l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i que tindrà lloc del 3 al 21 de juliol de 2023 al jaciment de València «la Vella».

El curs alternarà l’excavació del jaciment amb feines de rentat, siglat i catalogació de les restes trobades, visites a jaciments tardoantics de la zona i algunes conferències sobre aspectes del món visigot i cristià.

Termini
d’inscripció: fins el 7 de maig de 2023.

 
 
 
 
 

Recursos per la Igualtat

Un any més, l'ICAC s'ha sumat el mes de març a la campanya de sensibilització del Dia de la Dona Treballadora del 8 de març, amb diverses activitats, a iniciativa del Comitè d'Igualtat.

Vam aprofitar la jornada per a presentar la Guia de comunicació inclusiva i no sexista creada per l’Institut de Ciències del Mar, a la qual ens hem adherit formalment, i que forma part de l’aplicació de les mesures previstes al II Pla d’Igualtat (2023-2026).

També, la col·lecció de vídeos resultat de la campanya de sensibilització a xarxes socials #LesNostresReferents, que podeu consultar al nostre canal Youtube. Ens ajudeu a difondre? 

 
Logo Igualtat 20 anys_marca aigua