Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Octubre 2023 · Núm. 131
 
 

El Paisatge Cultural de Zagori entra a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO

Zagori_Aristi_path_GIAP_2023  

L'ICAC commemora la inscripció del Paisatge Cultural de Zagori a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO, un assoliment remarcable que no només reconeix la magnificència d’aquests paisatges culturals sinó que també posa de manifest la necessitat imperiosa de protegir-los.
El Dr. Faidon Moudopoulos-Athanasiou, investigador postdoctoral al GIAP, ha estat un membre clau de l’equip editorial que va redactar la proposta de candidatura, sota la supervisió i coordinació del Ministeri de Cultura grec.

 
 
 
 
 

IV Jornades Internacionals d’Arqueologia de Riba-roja de Túria

  IV Jornades Riba-roja de Túria_ES_card

Us convidem a les IV Jornades Internacionals d’Arqueologia de Riba-roja de Túria, un esdeveniment que se centrarà en l’arquitectura pública d’època visigoda i les darreres recerques a Hispània.

Els dies 9 i 10 de novembre, a Riba-roja de Túria. Inscripció gratuita! Retransmissió en directe de les sessions.

 
 
 
 
 

Programa provisional del 43è Congrés de l’AEA

Ja podeu consultar el programa provisional del 43è Congrés de l’AEA, Association for Environmental Archaeology, que se celebrarà a Tarragona els propers 24 a 26 de novembre.

El termini d’inscripcions romandrà obert fins al 31 d’octubre de 2023.

 
AEA2023Tgn_open call
 
 
 
 

Segones Jornades d’Arqueologia i Paleontologia de Ponent

Jornades Guissona Iesso 2023_imatge cartell  

Els propers dies 20 i 21 d’octubre se celebraran a Guissona les Segones Jornades d’Arqueologia i Paleontologia de Ponent, en col·laboració amb l'ICAC.

Inscripció gratuïta!


 
 
 
 
 

Inscripció oberta per al III Congrés Internacional Ibers a l'Ebre

  2a circular III congres ibers ebre

L'Ajuntament de Tivissa acull el III Congrés Internacional Ibers a l'Ebre, en un any en què es commemoren 25 anys d’excavacions al jaciment ibèric del Castellet de Banyoles.

La inscripció al congrés és gratuïta i permet accedir a les sessions dels tres dies de congrés i la visita guiada a la ciutat de kum (Castellet de Banyoles). 

Termini: 29 d’octubre! 

 
 
 
 
 

Èxit d'assistència a l'edició 2023 de la Nit Europea de la Recerca

Nit recerca 2023_talleristes ICAC  

El passat divendres 29 de setembre a la tarda i dissabte 30 al matí, més de 4.000 persones van participar de la fira de tallers científics a la plaça Corsini de Tarragona.

L'ICAC hi va ser amb quatre tallers experimentals que versaven sobre el món romà des de la perspectiva del comerç, l’alimentació, l’artesania i la numismàtica.

Consulta aquí el detall d'aquesta activitat i les altres activitats relacionades, amb un recull de fotografies.

 
 
 
 
 

Recursos per la Igualtat

Aquest mes, des del Comitè d'Igualtat de l'ICAC us volem compartir el documental produït per Arte TV "Las mujeres celtas", que versa sobre uns recents descobriments arqueològics a Alemanya que estan revolucionant la forma amb què es veia la societat celta i paper clau que hi duien a terme les dones. 

 
Logo Comite Igualtat HRS4R