Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Febrer 2024 · Núm. 134
 
 

Presentació de llibre a Calafell

53.13_TRAMA 10 Alorda Park_portada  

L’Ajuntament de Calafell i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC-CERCA) es plauen a convidar-vos a la presentació del llibre L’assentament ibèric d’Alora Park, o de les Toixoneres (Calafell, Baix Penedès, Tarragona). Campanyes d’excavació 1992-2001, que s’ha publicat a la col·lecció digital TRAMA (volum 10).

L'acte comptarà amb la participació de Maria Carme Belarte i Joan Santacana, autors i coordinadors del llibre, i Josep Maria Palet, director de l'ICAC-CERCA.

 
 

Nova temporada dels Seminaris GIAP

El mes de gener va començar la nova temporada del cicle de Seminaris GIAP, que s'estendrà fins al mes de juny.

El 22 de febrer (12 h) tindrà lloc la segona sessió: ‘Insects: silent witnesses of our history’, a càrrec del Dr. Stefano Vanin (DISTA, Univ. de Genoa).

En línia i en obert! 

 
2024 GIAP Seminars #2_Vanin_postponed
 

L’ICAC-CERCA al capdavant del projecte europeu Cultur-Monts

El projecte europeu Cultur-Monts, liderat per l’ICAC-CERCA amb un consorci de deu socis beneficiaris d’Espanya, França i Portugal, ha estat aprovat en la 1a convocatòria del programa Interreg VI-B Sudoe (2021-27).

El projecte té un pressupost total de 1.689.340 € i es desplegarà en els propers 3 anys (2024-2026). 

 
culturmonts1
 

Èxit d'assistència en la inauguració del nou itinerari arqueològic a la Catedral de Tarragona

Més de 500 persones van visitar l'itinerari arqueològic de la Catedral de Tarragona durant la jornada de portes obertes, el passat dissabte 3 de febrer. 

Consulta el recull de premsa compilat al final d'aquesta notícia.  

 
 

Visita dels centres CERCA de Tarragona al Parlament

Els equips directius dels centres de recerca CERCA de la Catalunya Sud han mantingut una reunió amb representants del Parlament de Catalunya en la qual es va destacar el paper fonamental de la recerca com a motor de desenvolupament territorial i es va reclamar un suport reforçat del Govern en matèria d’inversions destinades a infraestructures de recerca.

 
Vista al parlament_centres CERCA tgn_febrer 2024
 
 
 
 

Recursos per la Igualtat

Només sis dels 41 centres de recerca més importants de Catalunya són dirigits per científiques, Així ho recollia el diari El Punt Avui en la notícia "La direcció científica, en mans d'homes" (1 de febrer de 2024). 

Les dades recollides per la Institució Cerca, que aplega gairebé 10.000 investigadors/es, evidencien que el desequilibri en la carrera científica s’inicia just després del doctorat.

La notícia inclou també una entrevista a Lluís Rovira (director de la Institució CERCA), Marga Nadal (directora de l’IDIBGI) i Marina Mosquera (directora de l'IPHES).

 
http-www-elpunt-cat