Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Octubre 2019 · Núm. 95
 
 

Arriba a València la setena edició del congrés internacional sobre ceràmica tardoantiga LRCW

LRCW7 poster  

Del 15 al 19 d'octubre (a les localitats de València, Riba-roja de Túria i Alacant) tindrà lloc la setena edició del Congrés Internacional LRCW – 7th International Conference on Late Roman Coarse Ware, Cooking Ware and Amphorae in the Mediterranean, que coordina coorganitza l'ICAC.

Consulta a la web del congrés el programa complet, amb 130 intervencions, visites a jaciments i altres activitats.

 
 
 
 
 

L'arqueologia toca el cel

  Arnau Garcia & Hector Orengo (Anna Karligioti)

Una nova publicació a la revista Journal of Archaeological Science exposa els avenços en la prospecció arqueològica mitjançant la combinació de tècniques d’aprenentatge automàtic (machine learning) i imatges d’alta resolució captades amb drons.

Hèctor A. Orengo, investigador de l'ICAC, i Arnau Garcia-Molsosa firmen aquest article, que podeu consultar en obert.

 
 
 
 
 

L'església de la Mussara. Un viatge de 900 anys

54.86_Esglesia de la Mussara_coberta  

Les darreres intervencions arqueològiques al poble deshabitat de la Mussara han donat peu a aquesta nova publicació divulgativa sobre la seva antiga església, de la qual es van localitzar les restes d'un antic temple medieval.

El llibre, de Jordi López i Josep Maria Puche, amb la participació d'Anna Isabel Serra, es presentarà el dissabte 12 d'octubre, a les 18:30 h, a Vilaplana (Tarragona).  

 
 

Èxit de participació en la Nit Europea de la Recerca

  img_20190927_190847
 

La segona edició del certamen internacional a Tarragona ha comptat amb la participació de l'ICAC amb 10 investigadores i investigadors, que van fer quatre tallers divulgatius sobre patrimoni 3D, ceràmica romana, arqueozoologia i arqueologia computacional.

 
 
 
 
 

Últims dies de termini per a la convocatòria de director/a de l'ICAC

El proper 20 d'octubre finalitza el termini per a presentar candidatures a la convocatòria de director/a de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (i que es va obrir el passat 10 de setembre).

Podeu consultar tota la informació a la web de l'ICAC i al portal Euraxess.