Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Novembre 2021 · Núm. 110
 
 

Reunió Internacional Dolia ex Hispania. Call for papers!

L’equip de recerca en Alimentació, economia i comerç al món antic (Aecma) organitza, per al proper setembre de 2022, la Reunió Internacional Dolia ex Hispania.

Queda oberta la inscripció i la recepció de propostes de comunicació!

Call for papers!

 
Dolia ex Hispania Twitter CAT
 
 
 
 

I Reunió Científica Opera Sectilia

opera sectilia_banner  

Del 18 al 20 de novembre tindrà lloc a Múrcia la I Reunió Científica Internacional "Opera Sectilia y otros revestimientos marmóreos en Hispania", organitzat per l'equip ArPA de l'ICAC i la Universitat de Múrcia.

Les presentacions es podran seguir en directe per Zoom! Consulteu aquí el programa d'intervencions amb els enllaços d'accés.

 
 
 
 
 

Els aqüeductes romans de Tàrraco són notícia!

  ICAC_NdP Pont del Diable_imatge destacada

L'equip de recerca de l'ICAC liderat per l'investigador Jordi López ha presentat les conclusions del projecte de recerca sobre els aqüeductes romans de Tàrraco.
El projecte rebrà a finals de mes el Premi Tàrraco 2021 de l'Ajuntament de Tarragona, un guardó que reconeix les entitats que treballen per a la conservació o difusió del patrimoni de la ciutat.

 
 
 
 
 

Recursos per la Igualtat

El MIT ha alliberat el curt documental The Uprising, que narra el tracte diferencial d'homes i dones els anys 90 a les universitats (per exemple, elles tenien despatxos més petits), i com un grup de dones científiques van pressionar per la igualtat de drets al MIT.

Time alone doesn’t change things. People change things.

La difusió del documental forma part de les iniciatives Diverse voices in science i Picture a scientist. Feu-hi una ullada!