Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Setembre 2022 · Núm. 119
 
 

Arriba el Congrés Internacional Dolia ex Hispania!

dolia-ex-hispania-cartell-4  

Tarragona acollirà, els propers 7, 8 i 9 de setembre, el Congrés Internacional Dolia ex Hispania. Els “dolia” a les províncies d'”Hispania” en època romana, organitzat per l'equip Aecma de l'ICAC.
Les places per assistir presencialment al congrés s'han esgotat, però hi ha disponible la inscripció per assistir-hi en línia.
Us hi esperem!

 
 
 
 
 

Diferències socials en el més-enllà?

  Plos One Colominas 2022_imatge portada

Una anàlisi de restes esquelètiques humanes i el conjunt arqueozoològic present a la necròpolis romana de Vila de Madrid (Barcelona) ha identificat que els aliments que es consumien durant els àpats funeraris eren principalment aliments bàsics del dia a dia.
Els resultats de la recerca s'han publicat a la prestigiosa revista PloS ONE. L'equip responsable de l'estudi està liderat per Domingo C. Salazar-García (Universitat de València), Lídia Colominas (GIAP, ICAC) i Xavier Jordana (UVic - UCC).

 
 
 
 
 

Lectura pública de TFM

tfm-2022-ramon-girones-1  

El proper dilluns, 5 de setembre, a les 16.30 h, es farà la lectura pública del Treball de Fi de Màster (TFM) de l'última edició del Màster interuniversitari en Arqueologia Clàssica (URV-UAB-ICAC), ja extint.
L'acte serà virtual i es podrà seguir en directe per videoconferència (Teams).

Es presentarà el TFM de Ramon Gironès, “Arquitectura i urbanisme al territori de la Ilercavònia septentrional a l’ibèric ple (450-425 a 200 aC). El cas de la ciutat de Kum (jaciment del Castellet de Banyoles, Tivissa, Ribera d’Ebre)”, que ha estat dirigit per M. Carme Belarte (ICREA-ICAC), José Ignacio Fiz (URV-ICAC) i David Asensio (UAB).

 
 
 
 
 

Recursos per la Igualtat

  Logo Comite Igualtat HRS4R

"Otras miradas al pasado". La Xarxa PastWomen ha creat una exposició virtual que aporta altres mirades al passat, seguint altres patrons: la centralitat de la vida comunitària en la història humana i l'agència de les dones i de les persones invisivilitzades en el relat dels nostres orígens.

Mira aquí el vídeo de presentació de l'exposició.

 
pastwomen-banner-expo