Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Maig 2023 · Núm. 127
 
 

L’ICAC acull una trobada científica sobre activitats artesanals en el món ibèric

L'11 de maig l’ICAC acull el seminari Artesanies el món ibèric: realitats plurals, que posarà en comú les últimes novetats en l’estudi de les activitats artesanals en època ibèrica.

L’acte es podrà seguir en directe per Teams!

Organitzen Maria Carme Belarte (ICREA-ICAC) i Marta Blasco (UV), en una iniciativa conjunta de l’equip de recerca en Protohistòria (MIRMED) i el Dpt. de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Universitat de València (UV).

 
Seminari Artesanies Mon Iberic_banner
 

Tarragona serà la seu del proper Congrés Anual de l’AEA!

El GIAP coordina la 43a edició del congrés anual de l’AEA, que se celebrarà a Tarragona del 24 al 26 de novembre de 2023, sota el lema "Telling Environmental Archaeology Stories".

Ja està obert el termini per a presentar propostes! Fins el 31 de juliol. Podeu consultar tota la informació sobre la call for papers i la informació general del congrés aquí

 
 
 
 
AEA43Tgn_call for papers_banner
 
 
 
 

Comença el Festival Tarraco Viva

Tarraco Viva 2023_card_cut  

Tarraco Viva arriba a la 25a edició amb més de 300 activitats per a aprendre i gaudir amb el patrimoni històric.

L'ICAC hi participa amb el XVI Cicle de Documentals Arqueològics FICAB, l'acte de lliurament dels Premis Odissea a la jornada Un dia a Tarraco i la Fira de Museus.

En motiu de la celebració del 20è aniversari, enguany hem organitzat també dues jornades de portes obertes a la seu de l'ICAC, per als dies 16 i 18 de maig (13 h)! Podeu reservar la vostra plaça a activitats@icac.cat.

 
icac-tarraco-viva-activitats-2023
 
 
 
 

L’IEC premia un membre de l’ICAC en els Premis Sant Jordi 2023

  acte lliurament premis iec 2023_Jordi Oliver (iec)2

Jordi Oliver (UEA) ha rebut el Premi IEC de la Secció Històrico-Arqueològica Josep Puig i Cadafalch d’Arqueologia i Història Antiga, pel seu treball L’aprovisionament i ús de roques constructives i ornamentals a la ciutat de Girona des de la seva fundació fins a mitjan segle XItesi doctoral en català que va defensar a l’ICAC el 13 de maig de 2022.

Enhorabona, Jordi!

 
 
 
 
 

Recursos per la igualtat

"Harassment, assault, bullying and intimidation (HABI) in archaeology: a Europe-wide survey", Cambridge University Press.

La revista Antiquity ha publicat en accés obert els resultats del que fou el primer estudi a nivell europeu per avaluar l'HABI (en anglès, harassment, assault, bullying and intimidation) en l'àmbit de l'arqueologia, des del treball de camp fins al laboratori o l'aula.

L'enquesta recull fins a 18 formes d'HABI, a partir de més de 1.000 respostes de persones de 49 nacionalitats. El 82 % de les persones enquestades manifesten haver tingut almenys una experiència HABI.

Documentar aquestes conductes és un primer pas fonamental per erradicar-les i aconseguir l'equitat i la seguretat en la disciplina. Feu una ullada als resultats, aquí!

 
Logo Igualtat 20 anys_marca aigua