Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Juny 2023 · Núm. 128
 
 

Oberta la inscripció per al 43 Congrés de l'AEA!

AEA2023Tgn_open call & registration_square  

Ja us podeu inscriure a la 43a edició del Congrés Anual de l’AEA, Association for Environmental Archaeology, que es celebrarà a Tarragona del 24 al 26 de novembre de 2023 amb la coordinació de l’ICAC.

I recordeu que podeu presentar la vostra proposta fins el 31 de juliol!

Consulta tota la informació a la web del congrés.

 
 
 
 
 

Toquem Pedra!

  ToquemPedra_logo Tarragona Radio (2)

S'acosta l'estiu però encara toquem pedra! No et perdis el proper programa, amb María Pastor i Marta Mateu, que ens parlaran dels  ingredients invisibles de l’arquitectura al final de la prehistòria i el projecte finançat per la Fundació Palarq.

Dilluns 12 de juny, a partir de les 10 hen directe! I després, en podcast 😉

 
 
 
 
 

Titvuli-Imagines-Marmora

La Librería Científica del CSIC farà un acte de presentació dels tres últims volums de la col·lecció Añejos del Archivo Español de Arqueología. Entre ells, hi trobem el llibre en homenatge de Isabel Rodà, Titvuli-Imagines-Marmora, que s'ha editat en coedició amb l'ICAC i sota l'edició científica de Diana Gorostidi i Anna Gutiérrez.

L'acte tindrà lloc el proper 13 de juny, a les 17.30 h, a la mateixa llibreria (Madrid). Comptarà amb la moderació de José Miguel Noguera i la participació de diverses persones, entre les quals destaquem la mateixa Isabel Rodà i les editores de la publicació. 

 
presentacio-titvuli-marmora-libreria-csic_targeto
 
 
 
 

Volum especial sobre estructures de foc en la prehistòria recent mediterrània

special issue belarte archaeological science reports 2023  

Els avenços arqueològics revelen secrets ancestrals: un volum especial a la revista Journal Archaeological Science Reports recull les últimes novetats en la investigació sobre estructures de foc en la prehistòria recent mediterrània.

Editat per M. Carme Belarte (ICREA), Miquel Molist (UAB), Marta Portillo (IMF-CSIC) i Marta Mateu (ICAC); el volum consta de nou articles, precedits per un editorial que estableix el marc conceptual de la publicació.

 
 
 
 
 

Publiques dades de recerca en obert?

El Centre de documentació i Biblioteca de l'ICAC us convida a la xerrada "L’ús de llicències en dades de recerca", amb Ignasi Labastida (UB).

Sabies que per a dipositar les teves dades al CORA. Repositori de dades de Recerca (CORA.RDR), o a qualsevol altre, hauràs de seleccionar una llicència per realitzar el dipòsit?

En aquesta xerrada coneixerem les diferents possibilitats que hi ha a l’hora de triar la llicència i les claus perquè les nostres dades compleixin amb la lletra R (Reutilitzables) en la gestió de dades FAIR.

 
xerrada-llicencies-ignasi-labastida-juny-2023_card
 
 
 
 

Últim seminari GIAP de la temporada

El proper 15 de juny tindrà lloc l'últim seminari GIAP de la temporada 2023.

En aquesta ocasió, l'investigador Dan Stewart (School of Archaeology and Ancient History, University of Leicester) plantejarà un debat sobre la idea d'"esdeveniment arqueològic" en relació amb l'arqueologia del paisatge i, especialment, en relació amb l'arqueologia clàssica.

Us ho perdreu?

 
GIAP-seminars-2023-s6-Stewart-update
 
 
 
 

Recursos per la Igualtat

El Comitè d'Igualtat de l'ICAC us convida a la presentació del projecte MariCorners: hacia la construcción de un espacio académico queer, en motiu de la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQA+.

Dijous 29 de juny a les 12 h, en línia i en obert (sense registre), amb l'investigador Moisés Fernández (European University Institute – Florence), cofundador del congrés Maricorners (Internacional Congress of LGTBIQ+ Interdisciplinary Studies in Spanish).

 
Logo Igualtat ICAC 20anys