Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Febrer 2021 · Núm. 102
 
 

És notícia: Prospeccions arqueològiques a l'aqüeducte del Francolí

Foto 2_ICAC_Aqu Francoli_restes fonamentacio  

Les excavacions dutes a terme durant 2020 a diferents poblacions del Camp de Tarragona van permetre als investigadors de l’ICAC determinar que l’aqüeducte del Gaià no és un sol aqüeducte sinó que es tracta de dos aqüeductes connectats.

Ara és el torn de rastrejar l’aqüeducte del Francolí, més conegut per la imponent presència del Pont del Diable, però que encara té un traçat global poc definit i que pot amagar algunes sorpreses.

 
 
 
 
 

Dues noves investigadores MSCA s’incorporaran a l’ICAC

  MSCA IF 2020 results

La Comissió Europea (CE) ha atorgat ajuts MSCA-IF a dues propostes presentades des de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC).

És el tercer any consecutiu que l’ICAC aconsegueix la concessió de dos ajuts en aquesta convocatòria MSCA! Vols conèixer les propostes? Continua llegint aquí.

 
 
 
 
 

Recursos per a la igualtat

CARTELdefinitivoodibujo  

El passat 11 de febrer l'ICAC va donar el seu suport a la causa del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, col·laborant amb accions de sensibilització a les xarxes socials.

Històricament, el paper de la dona en el camp de la ciència ha quedat en segon pla. Amb excepcions, el treball de les científiques ha estat obviat, ignorat o adjudicat als seus companys masculins. Malauradament, avui dia encara cal reivindicar el paper de la dona en la recerca.

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, hi haurà una nova cita amb la lluita per la igualtat. Estigueu atents a les propostes del Comitè d'Igualtat! 

 
 
 
 
 

Noves activitats en línia!

Aquest mes de febrer hem engegat dos programes d'activitats en línia a l'ICAC. 

  • El Cicle de Presentacions de Recerca Meet my Research! donarà a conèixer els nous investigadors i projectes de recerca de l'Institut. Cada dos dimarts, les sessions són públiques i en línia. Consulteu aquí la programació de febrer a juny.
  • Recent Advances in the Study of Ancient Mediterranean. L'equip GIAP ha organitzat aquest cicle de seminaris en línia per a comunicar treballs de recerca en curs capdavanters en arqueologia del paisatge, computacional i paleoambiental, i bioarqueologia. La primera sessió serà aquest dimecres, 24 de febrer, a les 18 h (UGT+1).
 
GIAP webinars#1
 
 
 
Meet my Research_Term1_poster