Dues noves investigadores MSCA s’incorporaran a l’ICAC amb finançament europeu

La Comissió Europea (CE) ha atorgat ajuts MSCA (en anglès, Marie Skłodowska-Curie Actions) a dues propostes presentades des de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC)

Els projectes s’inscriuen a la línia d’accions anomenada Individual Fellowship (IF), que s’emmarca en el programa Horizon 2020 i que té per objectiu impulsar la carrera d’investigadors experts que volen ampliar la seva competència treballant a l’estranger.

Amb aquests ajuts es podran incorporar a l’ICAC dues noves investigadores per a un període de dos anys. El programa cobreix el contracte de treball amb salaris competitius i una borsa de diners per al finançament de la seva formació. Els dos projectes han estat seleccionats d’entre les 2.015 propostes d’arreu d’Europa que s’han presentat en la convocatòria 2020 en l’àmbit de Ciències Socials i Humanitats.

Un èxit que s’ha repetit en les tres darreres convocatòries

És el tercer any consecutiu que l’ICAC aconsegueix la concessió de dos ajuts en aquesta convocatòria MSCA! Això suposa un reconeixement important tant de la capacitat del centre com a institució acollidora com del valor i expertesa dels supervisors que avalen les propostes i que són dos membres de l’equip GIAP: el Dr. Hèctor A. Orengo i la Dra. Alexandra Livarda. L’enhorabona a tot l’equip!

Els projectes seleccionats en la convocatòria 2020 són:

  • Dra. Charlotte Diffey, arqueobotànica, procedent de la Universitat de Reading (UK). La seva proposta, supervisada per la Dra. Alexandra Livarda, estudiarà l’activitat agrícola i els canvis en l’explotació agrícola  en  la transició del Bronze al Ferro (l’Edat Fosca) a l’Egeu, amb el títol “DarkSeeds, ‘A new explanatory paradigm for the agricultural economies of the Aegean Late Bronze and Early Iron Age using Machine Learning-aided 3D morphometrics and stable isotope analyses” (H2020-MSCA-IF-2020- 101024917).
  • Dra. Efrossyni Boutsikas, arqueòloga clàssica, experta en religió i mites grecs i en arqueoastronomia; procedent de la Universitat de Kent (UK). La seva proposta, supervisada pel Dr. Hèctor A. Orengo, estudiarà els espais rituals i les concepcions de l’espai a l’antiga Grècia, especialment a travès dels temples i la seva decoració; amb el títol “STAR-AGESS, Spatio-Temporal Analysis of Ritual and Ancient Greek Experience of Sacred Spaces” (H2020-MSCA-IF-2020- 101026674).

 

Projectes MSCA a l’ICAC

Amb aquestes noves concessions d’ajuts, l’ICAC comptarà amb un total de 7 investigadors i investigadores Marie Curie, amb un finançament conjunt de més d’1 milió d’euros. Els projectes actius són:

 

COMPARTEIX: