Toby Christopher Wilkinson

Investigador postdoctoral (R2), Àrea de recerca.
Membre, Equip de recerca: Arqueologia del paisatge (GIAP).
Codi ORCID: 0000-0002-4905-0522
twilkinson@icac.cat
Breu currículum

El Toby és un arqueòleg del paisatge que té com a interessos de recerca l’arqueologia espacial i computacional, la metodologia de prospecció arqueològica, la publicació en obert i la història de l’economia a Euràsia. Anteriorment, fou investigador postdoctoral a l’Institut McDonald d’Investigació Arqueològica i investigador junior al Churchill College, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit, 2016-2020). Acabat el doctorat a la Universitat de Sheffield, també va treballar com a investigador a Turquia, a l’Institut Britànic d’Ankara, al Centre de Recerca de les Civilitzacions Anatòliques de la Universitat de Koç (ANAMED) i a la Universitat d’Istanbul.

El seu projecte de recerca Marie Skłodowska Curie, YARNSCAPES, té per objectiu el desenvolupament de noves eines metodològiques per a l’anàlisi de l’impacte de les indústries tèxtils en el paisatge en el passat. En concret, estudiarà com una de les principals indústries transformadores del món antic, la collita de filats com la llana, el cotó i la seda per fabricar tèxtils, va tenir diverses conseqüències tant per a l’organització social com per al paisatge. Per exemple, l’expansió de la producció de llana va donar lloc a l’assentament i la neteja de paisatges anteriorment “marginals” al sud-oest d’Àsia i Europa.

El projecte implicarà desenvolupar mètodes etnoarqueològics, teledetecció, espacials i paleoambientals rellevants, així com treballar en treballs de camp de prospecció en curs a l’oest de Turquia, en el marc del Projecte Panormos, a la península de Milesia, on és codirector.

Current and Past Research Projects: https://tobywilkinson.co.uk/research-projects

Full list of Publications: https://tobywilkinson.co.uk/publications