Arnau Garcia Molsosa

Investigador postdoctoral (R2), Àrea de recerca.
Membre, Equip de recerca: Arqueologia del paisatge (GIAP).
Camps d'expertesa: Arqueologia del paisatge, Arqueologia d'espais altimontans, GIS, Arqueomorfologia.
Codi ORCID: 0000-0001-5416-2986
agarcia@icac.cat
Breu currículum

Doctor en arqueologia per la Universitat Rovira i Virgili amb la tesi titulada “Arqueologia dels paisatges culturals del massís del Montseny. Dinàmiques històriques de la prehistòria a l’edat mitjana” (2013). Posteriorment ha obtingut contractes postdoctorals a la State University of New York at Buffalo (EEUU), la Universitat de les Illes Balears i el McDonald Institute for Archaeological research de la University of Cambridge (Regne Unit). Des de 2020 realitza la seva recerca a l’ICAC com a investigador Beatriu de Pinós – Marie Curie cofund.

Com a membre del Grup d’Investigació en Arqueologia del Paisatge (GIAP – ICAC), la seva línia de treball s’emmarca en l’estudi del paisatge com a registre i resultat de les interaccions societat-medi al llarg del temps. Dins d’aquest àmbit de recerca, treballa amb dades arqueològiques, històriques i geoespacials en el context de projectes de recerca multidisciplinaris.

Actualment dirigeix el projecte TrackSherd, dedicat a la innovació de les metodologies de prospecció arqueològica mitjançant l’incorporació de fotografia aèria d’alta resolució i sistemes computacionals d’anàlisi d’imatges. Així mateix, dirigeix el projecte L’Alt Congost entre l’Antiguitat Tardana i l’Alta Edat Mitjana: Recerca arqueològica, transferència de coneixement i proposta de socialització de resultats.