Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Febrer 2023 · Núm. 124
 
 

Reivindiquem el paper de les dones a la ciència

cartell 11f 2023  

L’ICAC es suma per cinquè any consecutiu a la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència (11F).

Connecta't aquest divendres, 10 de febrer (13 h), a la xerrada divulgativa de la Dra. Soultana Valamoti (Univ. Aristotèlica de Tessalònica): “The story of a golden bracelet: a personal view on the fine juggling act of being a working woman in academia”.

I també, segueix-nos a les xarxes socials a la campanya de sensibilització "Les nostres referents", als nostres canals de Twitter i Instagram.

 
 
 
 
 
instagram-captura-marca

Nou canal a Instagram!

 Ens plau comunicar-vos que ara ens podeu trobar també a Instagram. Clàssics al dia! Ens seguiu?

 
 
 
 
 

Convocatòria oberta

Oferta de treball per a cobrir una plaça de tècnic/a superior per a la realització d’activitats de transferència del coneixement al Grup d’Investigació en Arqueologia del Paisatge (GIAP).

Termini obert fins el 19 de febrer.

 
 
 
 
 

Ampliació del termini per a presentar propostes al congrés EAA2023

eaa2023_web-poster-call-for-papers1  

Extended deadline! L'organització del congrés anual de l’associació EAA (European Association of Archaeologists) ha allargat el termini de presentació de propostes fins el 13 de febrer de 2023.

Quatre investigadores vindulades a l’ICAC participen en l’organització de tres sessions: Session #202, Session #303 i Session #730. Amb Marta Mateu i María Pastor (MIRMED), i Federica Riso i Patricia Vandorpe (GIAP).

 
 
 
 
 

Call for contributions! Volum especial a la revista Frontiers in Environmental Archaeology

La revista científica Frontiers in Environmental Archaeology edita un volum especial sobre l’explotació de recursos naturals en entorns de muntanya, amb el títol Natural Resource Exploitation in Mountain Environments: New Theoretical and Methodological Approaches.

Els editors convidats per a aquest volum especial són la Dra. Lídia Colominas (ICAC, GIAP), el Dr. Gaspard Pagès (CNRS, UMR7041 ArScAn) i la Dra. Charline Giguet-Covex (CNRS, EDYTEM lab).

Termini per a presentar resums: 28 de febrer de 2023.

Termini per a presentar manuscrits: 28 de juny de 2023 (prèvia expressió d’interès als editors del volum).

 
frontiers-special-issue-2023-colominas_cartell-horitzontal
 
 
 
 

Recursos per la Igualtat

Per cinquè any consecutiu, el Teatre Góngora de Còrdova tornarà a acollir l'espectacle Las que cuentan la Ciencia, un esdeveniment carregat de ciència i humor i amb el qual la Universitat de Còrdova inaugurarà la seva programació anual de divulgació científica.

L'activitat, organitzada per la Unitat de Cultura Científica de la Universitat de Còrdova (UCC+i), se celebrarà durant el matí i la tarda del pròxim divendres 10 de febrer, i compta amb la col·laboració de Maldita Ciencia i The Conversation, dos dels mitjans que actualment lideren la comunicació científica a Espanya.

Posteriorment, podreu veure l'enregistrament de l'esdeveniment al canal Youtube de la UCC+i! Heu vist els vídeos de les edicions anteriors? Feu-hi una ullada!

 
Logo Comite Igualtat HRS4R