El 3 de juny del 2013 s’ha firmat un conveni de col·laboració entre Leica Geosystems i l’ICAC. El conveni se signa per l’interès de les dues institucions en documentació gràfica, sobretot en el desenvolupament de metodologies de treball aplicades al patrimoni històric i en l’exploració del potencial dels productes que genera Leica Geosystems.
Gràcies a aquest acord l’ICAC rep un tracte preferencial, tant en l’adquisició de productes com en el lloguer i el suport tècnic. En contrapartida, Leica s’aprofita de l’experiència de la Unitat de Documentació Gràfica de l’ICAC i del desenvolupament metodològic que fa del seu instrumental.
De fet, amb aquest conveni s’oficialitza una sinèrgia ja existent entre l’ICAC i Leica per de millorar la tecnologia de la documentació gràfica del patrimoni. Entre les dues institucions ja hi ha un diàleg constant i l’ICAC figura entre els centres de referència de Leica.
Leica Geosystems és una empresa líder mundial en sistemes de captura i anàlisi d’informació espaial, present a més de 120 països. Fabrica i distribueix aparells topogràfics i software de captura i processament de dades espaials.
Signatura del conveni a la seu de l’ICAC. A l’esquerra, Alberto Gómez, de Leica Geosystems, i a la dreta, Josep Manel Ricart, vicerector de Política Acadèmica i Científica de la Universitat Rovira i Virgili, en representació de l’ICAC.
Vegeu també la notícia a la web de Leica Geosystems.
Més informació
“El model 3D serveix per a l’explotació científica i de gestió d’un monument”, entrevista a Cristina Fullat
«L’escàner làser permet a l’arqueòleg endur-se tot l’escenari a l’oficina», entrevista a Carles Valle (Leica Geosystems)
«Avantatges de l’ús del làser escàner per a la captura massiva de dades”, vídeo de la conferència de Josep M. Puche (ICAC) a l’Institut Cartogràfic de Catalunya (20/9/2012).