Repsol, Conveni específic amb Repsol
Ajuntament de Tarragona, Subvenció de l'Ajuntament de Tarragona
Museu Bíblic Tarraconense, Conveni específic amb el MBT
III fase del projecte de recerca desenvolupat a l’àrea patrimonial de la Catedral de Tarragona (veure Fase I i Fase II). Les actuacions arqueològiques d’aquesta fase estan coordinades amb el Pla Estratègic del Museu Diocesà de Tarragona i preveuen la incorporació de nous espais museogràfics en el conjunt patrimonial de la Catedral.
La Seu metropolitana medieval és la continuadora de les antigues pràctiques religioses desenvolupades en el recinte sacre de culte a l’emperador August, part fonamental del complex urbanístic del Concilium Prouinciae Hispaniae Citerioris, l’edificació del qual va concloure durant la dinastia flàvia. Posteriorment, la cristianització de l’Imperi romà i la crisi socioeconòmica característica de l’Antiguitat Tardana causaren la transformació d’aquesta gran obra integrada per una plaça sagrada de dues hectàrees i amb dos temples. El resultat d’aquest procés fa que el recinte de la Catedral tarragonina constitueixi un dels millors exemples europeus dels processos de cristianització de les ciutats clàssiques. En aquest cas, en relació a la construcció de l’episcopi visigot i, ja en el segle XII, de la seu metropolitana dels comtats catalans.
Aquest projecte cerca vestigis d’aquestes èpoques i construeix un relat diacrònic fonamental per la comprensió d’un dels millors exemples de ciutat històrica.
Cathedral of Tarragona
by ICAC
on Sketchfab
Projecte finançat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (CLT009/22/00102), l’Ajuntament de Tarragona, l’empresa Repsol i el Museu Bíblic Tarraconense.