Aquest projecte pretén ser la continuació de la primera fase del recull planimètric de totes les actuacions arqueològiques desenvolupades a la ciutat de Tarragona. Fou una iniciativa de l’ICAC i del Museu d’Història de l’Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració de l’Àrea de Coneixement i Recerca de la Generalitat de Catalunya (avui Servei d’Arqueologia i Paleontologia). Així s’ha fet la planta arqueològica de la ciutat romana de Tàrraco, desglossada, en la mesura del que ha estat possible, en diferents períodes cronològics. La base documental del projecte és la bibliografia i la historiografia existents i les nombroses excavacions arqueològiques, encara inèdites, desenvolupades a la ciutat. El projecte va concloure amb la informació recollida fins a l’any 2004.
El projecte ha creat una base de dades gestionada per un SIG i una publicació de referència que inclou les dades bibliogràfiques emprades en l’elaboració de la planimetria, així com una relació, mitjançant breus fi txes descriptives, de totes les dades arqueològiques inèdites en el moment de l’edició. Tota aquesta informació constitueix una base, actualitzable, de continguts arqueològics i de gestió de patrimoni que han de permetre la creació i difusió d’una plataforma web per a la seva implementació en la recerca científica internacional i per a la gestió local que impulsen l’Ajuntament de Tarragona i la Direcció General del Patrimoni.
La segona fase del present projecte preveu l’actualització de les dades arqueològiques recollides amb posterioritat al 2004 així com l’actualització de les eines informàtiques. Aquestes darreres s’hauran d’encaminar cap a l’adaptació i ús del software lliure i per la implementació de les tècniques de difusió mitjançant una website.