Breve currículum
Llicenciada en Història per la Universitat de Barcelona (2004). Diplomada en Conservació Restauració en l’especialitat d’Arqueologia, per l’Escola Superior de Conservació Restauració de Béns Culturals de Catalunya (2007). Màster Interuniversitari en Arqueologia Clàssica (ICAC, UAB, URV 2010), amb el TFR: «Posada en valor d’un paisatge cultural d’alta muntanya. El sector occidental de la Serra del Cadí (Alt Urgell)». Dirigit per Josep Maria Palet Martínez.
Un cop finalitzats els estudis en conservació restauració va gaudir de dos anys de beca (2008 i 2009) al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, per a la realització de treballs relacionats amb diversos processos de la conservació-restauració de béns culturals mobles, en l’especialitat de materials arqueològics, amb diverses col·laboracions amb l’especialitat de pintura mural. Durant aquests dos anys va poder realitzar treballs que abraçaven un ampli conjunt de materials (ceràmics, metàl·lics, paleontològics i pintura mural) i períodes (des de paleontològics fins a època moderna).
En quant a l’activitat professional, cal destacar els treballs realitzats a la Vil·la romana del Pont del treball de la Sagrera (Barcelona), on va formar part de l’equip (empresa Àbac) encarregat de dur a terme els treballs de conservació restauració tant al propi jaciment com al laboratori (Centre de Conservació i Restauració del Museu d’Història de Barcelona, Zona Franca).
Altres treballs en els que ha intervingut com a freelance, són els duts a terme a l’Església de Sant Just i Pastor de Barcelona; al jaciment romà de Vilauba de Banyoles; al jaciment iberoromà de Can Rodón de l’Hort de Cabrera de Mar; al Baptisteri i la Basílica al Museu d’Història de la ciutat de Barcelona; així com la restauració al laboratori de les pintures de la Domus romana del carrer Avinyó, número 15 de Barcelona; diversos materials del jaciment greco-romà d’Empúries i el jaciment paleontològic de Vallparadís a Terrassa, entre altres. Cal destacar també els treballs efectuats a l’antic Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1997.
En col·laboració amb l’IPHES ha intervingut en materials del jaciment Plistocè del Tossal de la Font a Castelló; dels jaciments paleolítics de la Cansaladeta a l’Alt Camp, i del el barranc de la Boella, entre altres.
Des de gener de 2016, Investigadora Predoctoral Adscrita a l’ICAC, dins l’Equip de recerca d’Arqueologia del Paisatge (GIAP), dirigit per Josep Maria Palet. És per a aquest equip que s’han restaurat materials d’alguns dels seus jaciments, així com s’ha consolidat un forn d’època romana del jaciment altimontant del Goleró a la Serra del Cadí.
També s’ha establert col·laboració amb l’equip de Protohistòria de la Mediterrània occidental, dirigit per Carme Belarte, realitzant treballs de conservació restauració tant al camp com al laboratori, on s’han restaurat peces de bronze, ferro i ceràmica, provinents dels jaciments del Pontarró i Les Esquarterades.
Com a conservadora restauradora especialitzada en material arqueològic, la seva activitat es centra en la salvaguarda d’aquest patrimoni tant “in situ” com al laboratori, tot apostant per l’estreta col·laboració amb els arqueòlegs dels diferents equips en els que col·labora.
Així doncs, s’aposta per donar a la conservació-restauració el paper que li pertoca dins de la investigació arqueològica. Des de sempre ha volgut fomentar la importància d’una estreta relació entre arqueòlegs i restauradors, i és en aquest sentit que organitza i coordina dues edicions del Seminari Internacional: «La conservació i restauració en arqueologia: una eina per a la recerca i la divulgació”, els anys 2015 (ICAC-IPHES-SUMA) i 2016 (ICAC). En aquest sentit també ha organitzat i realitzat un altre seminari per als alumnes del grau d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona, sota el títol La conservació-restauració de materials arqueològics: “Del camp al laboratori. Nocions bàsiques sobre mètodes de conservació i restauració per a arqueòlegs”, el desembre del 2017.
Alguns d’aquests treballs han quedat reflectits a través d’articles en revistes especialitzades, així com en intervencions en congressos i seminaris.