Butlletí de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Archeonea · Març 2022 · Núm. 114
 
 

Oberta la preinscripció al nou Màster universitari en Arqueologia Clàssica Aplicada. Recerca i transferència (MACA)

maca-cartell-apaisat-4  

La URV, l’ICAC i la UAB posen en marxa el nou programa de Màster universitari en Arqueologia Clàssica Aplicada. Recerca i Transferència (MACA) per a la formació avançada en tècniques i tecnologies científiques capdavanteres en arqueologia.

Preinscripció oberta! Contacta amb nosaltres!

 
 
 
 
 

CAA2022 call for abstracts!

  GIAP call abstracts CA2022

Crida oberta per a presentar propostes per al congrés CAA2022 (Annual Conference of Computer Applications and Quantitative Methods in Archaeology) que tindrà lloc del 3 al 8 d’agost de 2022 a Oxford, en format híbrid.

Feu una ullada a les propostes de l’equip GIAP, que lidera dues sessions del congrés:

 
 
 
 
 

Convocatòria laboral oberta

call-mahsa-giap2  

Estem buscant candidats/es amb un doctorat en Informàtica, Teledetecció o àmbit similar interessats/des a desenvolupar una recerca sobre detecció de jaciments arqueològics a partir de l’aplicació de tècniques d’aprenentatge automàtic en imatges aèries multiespectrals.

El termini de presentació de sol· licituds finalitza el dia 27 de març de 2022 a les 24 h.

Podeu consultar les bases de la convocatòria a l'apartat de Convocatòries obertes de la web de l'ICAC.

 
 
 
 
 

Lectura de tesi doctoral en arqueozoologia

  Tesi Abel Gallego_ovelles (1)

En el marc del programa de doctorat interuniversitari en Arqueologia Clàssica (URV-ICAC-UAB), ens plau convidar-vos a la lectura pública de la tesi doctoral de l’investigador predoctoral GIAP Abel Gallego, que ha estat codirigida per la Dra. Lídia Colominas i el Dr. Josep Maria Palet, amb el títol:

“Pràctiques ramaderes al nord-est de la Tarraconense durant la tardoantiguitat (segles IV-VIII):  aproximació arqueozoològica a l’explotació i l’alimentació del bestiar”.

L’acte de defensa es farà presencialment a la Sala d’Actes de l’ICAC, el dijous 24 de març a partir de les 10 h. Es podrà seguir en directe per Teams.

 
 
 
 
 

Recursos per la Igualtat

taula-rodona-11fscreenshot  

Hem publicat a la web del Comitè d'Igualtat de l'ICAC el vídeo de la taula rodona "L'imaginari científic en la recerca" que vàrem organitzar amb l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en motiu de l'11F.

En aquest fòrum-debat es va abordar la problemàtica de l’imaginari científic i com visibilitzar a les investigadores que treballen en disciplines “poc científiques” com les Humanitats.

Amb la participació de Lídia Colomines (ICAC), Ana Pastor (GAPP-UB) i Paloma Zarzuela (GAPP-UB). I la moderació de Óscar Esteban (Aj. Santa Perpètua de Mogoda) i Marta Flórez (ICAC).

Aquesta secció és una iniciativa del Comitè d'Igualtat de l'ICAC, en el desenvolupament de les accions de l'estratègia HRS4R i el Pla d'Igualtat.