Cristina Fullat Baldrich ha obtingut pel seu projecte de final del grau d’Enginyeria Geomàtica i Topografia la nota de 9,5 sobre 10. El treball es titula “Levantamiento en 3D del muro romano ubicado en el noroeste del claustro de la Catedral de Tarragona”.
L’acte va tenir lloc el 16 d’abril del 2013 a la seu de l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (EPSEB, UPC). En són tutors Josep M. Puche, cap de la Unitat de Documentació Gràfica (UDG) de l’ICAC, i Felipe Buill i M. Amparo Núñez, professors de l’EPSEB.
Maria José Alberich Gonzàlez, també alumna de final del grau d’Enginyeria Geomàtica i Topogràfica, està estudiant la galeria del claustre adossada al mur del tèmenos. Tots dos treballs tenen la col·laboració del Museu Bíblic de Tarragona i l’Arquebisbat de Tarragona (propietari del monument) i l’ajut de Leica-Geosytems (instrumental i software; vegeu aquesta entrevista).
L’ICAC renova la col·laboració amb la UPC
L’ICAC acaba de signar un nou conveni amb l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona per tutoritzar més projectes finals del Grau d’Enginyeria Geodèsica i Topogràfica centrats en la documentació topogràfica de monuments històrics.
Arran d’aquest conveni l’alumne Raül Oliver Gañan ja ha començat a treballar en la generació d’un model tridimensional de l’amfiteatre de Tarragona a partir de fotos aèries de baixa cota. Té Josep M. Puche, cap de la Unitat de Documentació Gràfica, com a cotutor.
Aquesta col·laboració s’inscriu dins un conveni marc més ampli iniciat el 2010, en què Emili Asens i Carme Garcia van fer com a treball de final de grau el model fotogramètric de la graderia original de l’amfiteatre de Tarragona amb cotutoria de l’ICAC.
Tot plegat entra dins la dinàmica de la UDG de desenvolupar noves metodologies aplicades a l’arqueologia treballant i establint sinergies amb professionals i altres centres universitaris i de recerca.