Dimecres 26 de novembre comença el II Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic Tarraco Biennal 2014 amb 150 estudiosos i investigadors d’arreu del món, el doble que a la primera edició.
A l’acte d’inaguració, d’esquerra a dreta:
Joan Josep Marca, president de la Fundació Privada Mútua Catalana, organitzadora del Congrés; Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Joaquim Nin, delegat a Tarragona del Govern de la Generalitat, i Josep Manel Ricart, vicerector de Política Científica i Recerca de la Universitat Rovira i Virgili. Foto: FPMC/Ana Ibánez
Aspecte de la sala en una conferència.
Aquestes jornades se celebraran al Palau de Congressos de Tarragona del 26 al 29 de novembre del 2014, i tenen com a tema central August i les províncies occidentals. 2000 aniversari de la mort d’August.
A part de les conferències i debats, gairebé 60 comunicacions es presentaran al llarg de les tres jornades. Cada dia del congrés, a més, se celebrarà a les 19 hores una conferència oberta al públic en general.
Un total de 13 investigadors vinculats a l’ICAC fan intervencions en aquest congrés.
La trobada vol ser un referent internacional cada dos anys de les investigacions en l’àmbit arqueològic i en aquesta ocasió vol analitzar la petjada de l’emperador August en la història de Roma i de Tàrraco en concret.
Programa
El congrés estarà dividit en tres àmbits:
– Un món en transformació (26 de novembre)
– La Hispània d’August (27 de novembre)
– Tarraco (28 de novembre)
Vegeu el programa.
L’última jornada es dedicarà, entre altres activitats, a obrir els museus i monuments de la ciutat als congressistes.
Organitzat per la Fundació Privada Mútua Calana, l’ICAC és una des les institucions col·laboradores i es fa càrrec de la secretaria del congrés i forma part del comitè científic, juntament amb la URV, el Museu d’Història de Tarragona, el Museu Nacional Arqueològic, la Reial Societat Arqueològica, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Arquebisbat de Tarragona.
Presentació
El congrés es va presentar públicament del 17 de novembre a l’Ajuntament de Tarragona.
D’esquerra a dreta, Joan Gómez Pallarès, director de l’ICAC; Carme Crespo, consellera de Patrimoni;
Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, i Joan Josep Marca, president de la Fundació Mútua Catalana.
Membres del comitè científic i representants de les institucions que fan possible
el II Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic Tarraco Biennal.
Notícies relacionades
Presentades les actes del 1r Congrés Tarraco Biennal
Presentació de les actes del 1r Congrés Tarraco Biennal