Entre el 31 de juliol i el 19 d’agost té lloc a Riba-roja de Túria el I Curs pràctic d’arqueologia cristiana i visigoda. El curs consisteix en una excavació al jaciment de València “La Vella” al mateix municipi.
S’adreça a estudiants d’arqueologia, però també inclou un cicle de cinc conferències obertes al públic.
L’excavació es podrà anar seguint a través de Facebook i del blog sobre València la Vella.
El curs, amb les 20 places ja exhaurides amb estudiants del grau i el Màster d’Arqueologia, l’organitzen l’Ajuntament d’aquest municipi de la comarca del Camp de Túria (València) i l’ICAC.
Informació del curs
- Direcció: Josep M. Macias (ICAC), Albert Ribera Lacomba (SIAM) i Miquel Rosselló Mesquida
- Equip tècnic: Iván Fernández (ICAC), Esperança Huguet i Francesc Rodríguez (ICAC)
- Quota d’inscripció: 75 € (allotjament i manutenció: a càrrec de l’organització)
Objectiu del curs
El curs pretén apropar els participants a la metodologia bàsica d’excavació i d’anàlisi arqueològica. El programa diàriament combinarà el treball de camp al jaciment amb el tractament dels resultats, a part d’un seguit d’activitats teòriques i visites a jaciments de l’entorn. Es tracta d’una activitat formativa orientada a l’arqueologia tardoantiga.
El jaciment
València “la Vella” és un jaciment d’època visigoda del municipi de Riba-roja de Túria, a 16 km de València. És un enclavament emmurallat dalt d’un turó, una ubicació espectacular sobre el riu Túria, a uns 2 km del palau de Pla de Nadal i dins del Parc Natural del riu Túria. Constitueix un recinte fortificat d’unes 4,5 ha on s’han fet escasses intervencions arqueològiques. Un indret gairebé inèdit i fonamental per comprendre la transformació del territori de Valentia entre el període visigot i musulmà.
L’ICAC fa un conveni amb l’Ajuntament de Riba-roja de Túria
Projecte Excavacions arqueològiques a València “la Vella” (Riba-roja de Túria)