• Contacto
  • Intranet
  • CAT
  • ES
  • EN

ICAC

Institut Català d'Arqueologia Clàssica

  • Quiénes somos
    Investigadores en arqueología
    • Saludo del director
    • Institución
    • Organización
    • Personal
    • Memorias
    • Convenios
    • Igualdad
    • Presencia institucional
    • Excelencia en RH
    • Trabajar en el ICAC
    • Portal de la transparencia
    • Protección de datos
    • Perfil del contratante
    • Facturación electrónica
    • Contacto
  • Investigación
    Creamos conocimiento
    • Grupos de investigación
    • Personal investigador
    • Proyectos
    • Publicaciones científicas
    • Laboratorios
    • Ciencia abierta
    • Tesis doctorales
    • Acciones MSC
  • Formación
    Arqueólogos del mañana
    • Máster universitario en Arqueología Clásica Aplicada. Investigación y transferencia
    • Doctorado interuniversitario en Arqueología Clásica
    • Otros programas
  • Difusión
    Conectados con la sociedad
    • Actividades del ICAC
    • Actividades de los investigadores
    • Transferencia del conocimiento
    • Programa de radio
    • Patrimonio en 3D
  • Servicios
    Apoyo a la investigación
    • Centro de documentación y Biblioteca
    • Unidad de Estudios Arqueométricos
    • Servicio de publicaciones
    • Plataformas científicas
    • Unidad de Transferencia e Impacto Social
  • Actualidad
    Últimas novedades
    • Noticias
    • Agenda
    • Boletín Archeonea
    • Prensa
    • Suscripción

Noticias

/ Actualidad / Noticias / Difusió

Presentació de les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula 2018

9 mayo 2018

Acte de presentació del Tàrraco a Taula. D'esquerra a dreta, Magí Seritjol, Joan Gómez, Inma Rodríguez i Carlos Segarra.

Per segon any consecutiu l’ICAC col·labora en les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula fent-ne l’assessorament en gastronomia i enologia. Hi participen, en concret, Joan Gómez Pallarès, també director de l’Institut, i Joaquín Ruiz de Arbulo, també catedràtic d’Arqueologia de la URV.

Programa (aquí)

La 21a edició de les jornades, organitzades pel Patronat Municipal de Turisme, s’ha donat a conèixer avui amb la presència de la consellera de Turisme, Inma Rodríguez. Tindran lloc de l’11 al 27 de maig en el marc del festival Tarraco Viva i hi participen 10 restaurants i per primera vegada una pastisseria. Oferiran una setantena de plats, tots elaborats a partir de receptes que actualitzen la cuina de l’antiga Roma. Com ha dit el president de l’Associació Tàrraco a Taula, Carlos Segarra, es tracta d’una «manifestació de gastronomia romana única des de fa 21 anys», una iniciativa singular que a més compta amb la supervisió científica de dos experts de l’ICAC.

Diversos participants de la 21 edició del Tàrraco a Taula.
Diversos participants de la 21 edició del Tàrraco a Taula, avui al Pretori.

Les jornades també incorporen vins fets a la vora de Tarragona, com ha assenyalat Joan Gómez Pallarès, amb la «mínima intervenció tant en el correu com al celler», de manera que «porten la terra a la copa de manera molt semblant a com passava en època romana». En la mateixa línia, el director del festival Tarraco Viva, Magí Seritjol, ha resumit les jornades com una manera excel·lent de «dur la història a la taula», de la qual cosa ben poques ciutats se’n beneficien.

Els establiments participants són Àpats Quattros, Ares, Cócvla, El Cortijo, El Llagut, Entrecopes, Sadoll Restaurant, Les Voltes, El Cortijo i, com a novetat, s’hi afegeixen La Xarxa del Serrallo, el restaurant vegà Vergel i la pastisseria Velvet MGL.

Roda de premsa avui al Pretori, Tarragona.
Roda de premsa avui al Pretori, Tarragona.

 

Debat d’inauguració del Tarraco Viva, amb investigadors de l’ICAC

COMPARTE:
Imprimir PDF
« Inaugurades les XI Jornades de Joves Investigadors en Arqueologia (JIA) a Tarragona
Debat d’inauguració del Tarraco Viva, amb investigadors de l’ICAC »

Actualidad

  • Noticias
  • Agenda
  • Boletín Archeonea
    • Histórico Archeonea
  • Prensa
  • Suscripción
Consorci integrat per:
Centre CERCA:
Centre acreditat:
Plaça d’en Rovellat, s/n, 43003 Tarragona
Teléfono: 977 24 91 33 · info@icac.cat
© 2025 ICAC · Aviso legal · Política de cookies
Esta web está en el PADICAT
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que us plau.D'acord