Brief CV
Llicenciat en Història per la UAB l’any 2011 seguint l’itinerari de Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana. Posteriorment realitza el Màster en Arqueologia Clàssica de la Universitat Rovira Virgili, Institut Català d’Arqueologia Clàssica i Universitat Autònoma de Barcelona, finalitzant-lo l’any 2016.
Durant el seu pas per la UAB inicia la seva formació com a arqueozoòleg al Laboratori d’Arqueozoologia de la mateixa institució sota la supervisió de la Doctora Maria Saña (2006-2010). Dins de l’arqueozoologia, inicia el 2015 la seva especialització en la tècnica del microdesgast dentari sota la direcció del Doctor Florent Rivals (ICREA). Aquesta especialització s’insereix al seu Treball Final de Màster titulat “Microdesgast dentari. La gestió dels ramats ovins i l’explotació del medi en època Antiga a l’Empordà (nord-est de la península Ibèrica)”, codirigit per la Doctora Lídia Colominas (ICAC) i el Doctor Josep Maria Palet (ICAC), en el qual obté Matrícula d’Honor.
Durant l’elaboració del Treball Final de Màster realitza una estada dins del programa Erasmus + Pràctiques a la Universitat de Sheffield (Regne Unit), on sota la tutorització del Dr. Umberto Albarella i la supervisió de la Dra. Silvia Valenzuela, s’inicia en l’aplicació de programes estadístics en arqueozoologia, a part d’ampliar els seus coneixements generals en aquest camp (març – maig de 2016).
La seva recerca es focalitza en l’estudi des de l’arqueozoologia de la gestió dels ramats durant l’Antiguitat i les interaccions que es generen entre aquesta activitat humana i el medi ambient en el que es realitza. Aquesta recerca ha permès proposar models de gestió dels ramats ovins durant l’època romana per a la plana de l’Empordà.
La seva Tesi Doctoral intitulada “Pràctiques ramaderes al nord-est de la Tarraconense durant la Tardoantiguitat (segles IV-VIII): aproximació arqueozoològica a l’explotació i l’alimentació del bestiar” ha permès caracteritzar les pràctiques ramaderes dutes a termes a les darreries del domini romà i durant el regne visigòtic a terres catalanes. Aquesta caracterització a estat possible a través de l’anàlisi osteològica de les restes de fauna de diversos jaciments arqueològics, juntament amb d’altres estudis previs aïllats duts a terme per altres autors/es, permeten així tenir una visió global pel període sota estudi. Seguint la línia del Treball de Final de Màster s’ha realitzat també l’estudi de la dieta dels ramats ovicaprins a través de l’anàlisi del microdesgast present a l’esmalt dentari, amb la innovació de la creació d’un referencial modern per poder comparar models de desgast dentari produïts per dietes conegudes, amb les dades obtingudes dels espècimens arqueozoològics. La tesi va ésser defensada l’any 2022, obtenint la Menció Internacional i qualificada amb Cum Laude.