• Contact
  • Intranet
  • CAT
  • ES
  • EN

ICAC

Institut Català d'Arqueologia Clàssica

  • Who are we?
    Researchers in Archaeology
    • Greetings from the Director
    • Institution
    • Organisation
    • Staff
    • Reports
    • Agreements
    • Gender equality
    • Institutional Presence
    • HR Excellence
    • Working at the ICAC
    • Transparency Portal
    • Data Protection
    • Profile of contracted person
    • Electronic Invoicing
    • Contact
  • Research
    We Generate Knowledge
    • Research Groups
    • Researchers
    • Projects
    • Scientific Output
    • Laboratories
    • Doctoral Theses
    • Open Science
    • MSC Actions
  • Training
    Tomorrow’s Archaeologists
    • Master’s Degree in Classical Archaeology
    • Doctoral Programme in Classical Archaeology
    • Other Programmes
  • Dissemination
    Connection with Society
    • ICAC Activities
    • Researcher Activities
    • Knowledge transfer
    • Radio show “Toquem pedra”
    • Patrimoni en 3D
  • Services
    Research Tools and Support
    • Documentation Centre and Library
    • Archaeometric Studies Unit
    • Publishing Services
    • Scientific Facilities
    • Knowledge Transfer and Social Impact Unit
  • News
    What’s
    New?
    • News
    • Agenda
    • Archeonea Newsletter
    • Press
    • Subscription

News

/ News / News / Uncategorized @ca

Lectura de tesi de Pilar Camañes sobre els espais de consum alimentari en la Ibèria protohistòrica

23 November 2012

 

 

 

 

El 13 de desembre a les 12 hores a la Sala d’actes de l’ICAC la doctoranda Pilar Camañes defensa la tesi “Cocinar, comer y beber en la Iberia Protohistórica: espacios y contextualización de los actos alimentarios en el mundo ibérico septentrional (ss. VI-II a.n.e.)”.

 

Han dirigit el treball la Dra. Carme Belarte (ICREA/ICAC) i el Dr. Jordi Principal (Museu d’Arqueologia de Catalunya). El tribunal el formen la Dra. Consuelo Mata (presidenta), el Dr. Jordi Diloli (secretari) i  i Dra. Penelope M. Allison (vocal titular).

 

 

Síntesi de la tesi

 

L’objectiu de la tesi és contextualitzar el consum d’aliments en la Ibèria protohistòrica. En un pla teòric, es reflecteix la seva complexitat a través dels estudis generals de l’alimentació, la seva importància com a element identitari i la seva transcendència en la gestió de la quotidianitat. Després aquests aspectes s’han traslladat al pla arqueològic per comprendre les particularitats pròpies de l’organització del consum, des d’un enfocament micro, dins de cada unitat constructiva, i també macro, amb una visió de la totalitat dels assentaments.

 

Moltes activitats no han quedat fossilitzades en les restes materials, però algunes sí, com l’elaboració de productes, el consum o l’emmagatzematge. És a partir d’aquestes tres accions que s’ha fet l’estudi. La composició de l’escenari, els conjunts d’equipaments i artefactes, comportaran la caracterització de cada espai i amb això, el coneixement de les accions s’hi duien a terme. Tot això per acabar amb la comprensió de quina és la configuració d’aquest procés de manera global, l’existència de zones especialitzades en algunes d’aquestes activitats i la distribució d’altres.

 

 

SHARE:
Imprimir PDF
« Visita dels alumnes del màster Patrimoni i cooperació cultural (URV)
Seminari d’arqueologia clàssica sobre ciutat i territori al ‘conventus’ Tarraconensis »

News

  • News
  • Agenda
  • Archeonea Newsletter
    • Archeonea’s archive
  • Press
  • Subscription
Consorci integrat per:
Centre CERCA:
Centre acreditat:
Plaça d’en Rovellat, s/n, 43003 Tarragona
Telephone: 977 24 91 33 · info@icac.cat
© 2025 ICAC · Legal Notice · Cookie Policy
This web is on the PADICAT
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que us plau.D'acord