“Tècniques constructives i arquitectura del poder en la Tarraconense durant l’Antiguitat tardana” és el títol del seminari internacional que té lloc a l’ICAC els dies 19 i 20 de novembre del 2015.
Està coordinat per l’investigador sènior de l’ICAC Josep M. Macias i hi intervenen diversos arqueòlegs de l’Institut:
- Julia Beltrán de Heredia (Museu d’Història de Barcelona) i Josep M. Macias (ICAC): “Tècniques i models constructius a la Tarraconensis en època visigòtica. Plantejament i estratègies de recerca per a una proposta de síntesis”
- Josep M. Macias (ICAC): “L’arquitectura tardoantiga de Tarracona durant l’Antiguitat Tardana”
- Moisés Díaz i Josep F. Roig (Codex-ICAC): “Els edificis portuaris de Tàrraco als segles VI-VIII. Tècnica constructiva i evolució històrica”
- Josep M. Puche (ICAC) i Jordi López (ICAC): “La forma (també) és arquitectura. Aproximació a la comprensió arquitectònica del monument tardoantic de Centcelles (Constantí, Tarragona)”
- Xavier Gonzalo (ICAC): “Arquitectura militar tardoantiga i altmedieval: fortificacions rurals al nord-est peninsular (s. V-X)”
- M. Gemma Garcia (ICAC), Josep M. Macias (ICAC), Antonio Moro (Museu de Terrassa): “L’Església funerària de Sant Miquel de Terrassa”
- Marta Prevosti (ICAC) i Ramon Coll (Museu de l’Estampació de Premià de Mar): “La interpretació arquitectònica de l’edifici octogonal de Can Ferrerons”
- Andreu Muñoz (Museu Bíblic Tarraconense-ICAC): “Sobre el llenguatge sagrat dels nombres i l’arquitectura cristiana”
- Manuel Parada López de Corselas (ICAC, Universidad Complutense de Madrid, Università di Bologna): “La iconografía como fuente de la arquitectura del poder en la Tarraconense: en torno a las estelas de Clunia y al mosaico de Tossa de Mar”
La inscripció a aquest seminari és gratuïta i està oberta a tots els públics. Més informació aquí.