Us convidem a un nou taller organitzat pel Centre de Documentació, Biblioteca i Ciència Oberta de l’ICAC-CERCA!
Títol: Dades de recerca en arqueologia.
A càrrec de Sabina Batlle Baró (@sifiba), investigadora predoctoral a la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona.
Data: 7 de novembre, a les 13 h.
Els darrers anys s’han fet molts passos per implementar la ciència oberta en la recerca catalana. Les dades obertes, un dels eixos principals d’aquest nou model, es veuen com una oportunitat per avançar cap a una investigació més oberta, transparent i justa. Per a fomentar aquest canvi, les noves lleis i normatives d’institucions, editorials i agències finançadores coincideixen a empènyer els investigadors a fer accessibles les dades i, paral·lelament, s’estan desenvolupant repositoris que en permetin la publicació en obert.
La recerca i les dades arqueològiques no s’escapen d’aquesta tendència. Però, com afecten les característiques de la disciplina i les dades generades a aquesta implementació? I com ho veuen i viuen els investigadors? En aquesta xerrada presentarem els resultats principals de la tesi doctoral «Les dades obertes en la recerca arqueològica a Catalunya: pràctiques i perspectives», i analitzarem com les característiques de les dades i la recerca arqueològiques i poden condicionar l’adopció del model de dades obertes.
Sabina Batlle Baró és arqueòloga i filòloga. Sense abandonar mai del tot l’arqueologia, després d’estudiar un màster en Humanitats Digitals a la Katholieke Universiteit Leuven (Bèlgica), s’ha anat especialitzant en la gestió de dades de recerca i la seva obertura. Actualment, està acabant un doctorat a la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona centrat en les dades arqueològiques, les dades obertes i les pràctiques de gestió de dades dels investigadors.
Podeu accedir al taller, en obert, en aquest enllaç: https://bit.ly/4dMRLjP
Us hi esperem!