Breve currículum
Graduada en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2019. El seu interès per l’antropologia física i la bioarqueologia sorgeix durant les pràctiques curriculars del grau a la Unitat d’Antropologia Biològica de la UAB. Durant el transcurs d’aquestes, comença a formar-se en osteologia humana i isotopia. El seu Treball Final de Grau, titulat “La genètica en la identificació de les víctimes de la Guerra Civil Espanyola” i sota la direcció de la Dra. Eulàlia Subirà, tenia com a objectiu principal donar una visió general de l’aplicació de la genètica en la identificació de les restes exhumades de les fosses de la Guerra Civil Espanyola i els posteriors deu anys de dictadura a Catalunya, destacant les seves problemàtiques tant politicosocials com metodològiques.
Màster interuniversitari en Antropologia Biològica (Universitat de Barcelona – Universitat Autònoma de Barcelona, 2020), amb especialització en Antropologia Física Forense. Durant el seu transcurs continua la seva formació en osteologia humana i els contextos funeraris. En el seu Treball final de Màster va dur a terme l’estudi de la Bauma dels Ossos del Clot del Llop, una balma sepulcral situada al municipi de Gironella (Berguedà). Aquest treball va culminar amb el comissariat d’una exposició temporal adreçada a tots els públics anomenada “Relatiu/Absolut, La Balma dels Ossos del Clot del Llop” (2021), on es posava de manifest com una datació de C14 pot canviar per complet la interpretació d’un jaciment, i la comunicació “Canvi de paradigma en el món funerari durant l’Antiguitat Tardana i l’Alta Edat Mitjana al Prepirineu? El cas de la Bauma dels Ossos del Clot del Llop (Gironella, Berguedà)” al VI Seminari Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna de la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic (2023).
Del 2020-2023 ha treballat com a professional autònoma per institucions públiques i privades en el camp de l’arqueologia, l’antropologia física i la difusió del patrimoni. També ha col·laborat en diferents projectes de recerca i s’ha continuat formant en camps com el dibuix arqueològic i la seva digitalització, l’arqueozoologia (sota la supervisió de la Dra. Lídia Colominas, ICAC) i els isòtops estables (sota la supervisió del Dr. Carlos Tornero, IPHES-UAB).
Actualment, és investigadora predoctoral a l’ICAC i membre del Grup de Recerca d’Arqueologia del Paisatge (GIAP) amb una beca FPI concedida pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. La seva recerca predoctoral s’emmarca en el projecte I+D “TranScapes: Transported Mediterranean landscapes: diachronic integrated study of socio-environmental interactions and land-use changes at both sides of the Mediterranean” (PID2021-127064NB-I00), dirigit pels investigadors Josep M. Palet i Alfredo Mayoral
El seu projecte de tesi doctoral, titulat “Estratègies ramaderes i innovacions zootècniques en època romana al nord-est peninsular a partir d’anàlisis biogeoquímiques” i sota la direcció de la Dra. Lídia Colominas i el Dr. Carlos Tornero (UAB-IPHES), se centra en l’estudi de la gestió ramadera durant època romana (segles I BC – III AD) al nord-est de la Península Ibèrica aplicant l’anàlisi d’isòtops estables.