Tarragona (Rambla President Macià, 6, baixos)
En el marc del curs «La rehabilitació del patrimoni: intervenir i viure amb el patrimoni», el dimecres 20 de novembre tindrà lloc al COAATT el tercer seminari, enfocat a l’ús de noves tecnologies en la diagnosi dels edificis històrics.
Seminari 3: Diagnosi per la imatge
Les noves tecnologies possibiliten l’obtenció d’un ampli ventall de tipus d’imatges, des de la fotografia tradicional fins a imatges multiespectrals o reflectància làser. També, l’aplicació de noves metodologies permet extreure gran quantitat d’informació, aparentment oculta, de les imatges obtingudes. I s’aconsegueix així una millor diagnosi de l’edifici històric que s’està analitzant.
El seminari sobre diagnosi de la imatge exposarà diverses metodologies de processament d’imatges i farà incís en les seves capacitats i aplicacions potencials.
Programa:
9:00 h. Benvinguda
9:30 h. «Herramientas geomáticas aplicadas a la diagnosis mediante imagen». Felipe Buill i Amparo Núñez (EPSEB-UPC).
10:15 h. «La imagen científica en la documentación del patrimonio cultural: de la estética al dato». José Pereira (Digital Heritage).
11:00 h. Pausa cafè
11:30 h. «Aplicaciones del Georadar de alta frecuencia en investigación no destructiva de elementos arquitectónicos y arqueológicos». Roger Sala (SOT-Archaeological Prospection).
12:15 h. «La reflectancia láser aplicada al estudio arquitectónico». Josep M. Puche (ICAC) i Pau de Solà-Morales (ETSA, URV).
13:00 h. «El tercer ojo. Diagnóstico a través de la termografía». Débora Serrano (ARQUIGES).
13:45 h. Discussió
14:30 h. Dinar
16:00 h. «Documentación gráfica en arqueología: tratamiento de imágenes y su aplicación al patrimonio rupestre». Beatriz Menéndez (IPHES-UNAM).
16:45 h. «Análisis arquitectónico y aplicación de metodología BIM en el Santuario Extraurbano de Tusculum». Antonio Pizzo y José M.Guerrero (EEHAR-CSIC).
17:15 h. Discussió
17:45 h. Clausura del seminari