Barcelona
La Festa de la Ciència de Barcelona arriba a la seva 17ena edició i enguany la celebració es trasllada al Born Centre de Cultura i Memòria i a la plaça Comercial.
En total s’han programat més de 150 activitats de divulgació científica i tecnològica repartides en 30 espais diferents, en les quals s’hi han implicat prop de 120 institucions i entitats amb més de 200 participants. L’univers d’activitats programades inclou jocs, experiments, tallers, espectacles, contes, visites, exposicions i humor.
L’ICAC-CERCA hi participa amb l’activitat «A taula amb els romans», un taller on s’exploraran els sabors de l’època romana i els seus orígens, així com la professió de l’arqueobotànica.
Organitzat per Patricia Vandorpe, investigadora MSCA al grup de recerca GIAP, amb la col·laboració de Theoni Bainou, Alexandra Livarda i Marta Flórez, també membres del GIAP.
Es busquen amants del món de la cuina que tinguin ganes de preparar un àpat per a tres personalitats molt especials: una de la classe dels patricis, una d’origen esclau i una divinitat. Acceptes el repte? En aquest taller exploraràs què menjaven i com ho feien a l’imperi romà. Descobriràs des de la varietat d’aliments i espècies de què disposaven gràcies a l’arqueobotànica fins als mètodes de les seves receptes.
Es farà el dissabte, 8 de juny, a l’espai 23, amb dos passis:
- de 18.25 a 19.10 h
- de 19.15 h a 20 h
Consulta aquí tota la graella d’activitats de la Festa de la Ciència 2024.
Tota la informació, a la web de la Festa de la Ciència 2024 (Ajuntament de Barcelona).