Maria Jesús Ortega Pérez

(R2) Postdoctoral, Research Department.
Member, Research team: Landscape Archaeology (GIAP).
Fields of expertise: Landscape Archaeology, Archaeomorphology, GIS.
ORCID code: 0000-0001-6156-2101
mjortega@icac.cat
977 249133 ext. 210
Brief CV

Llicenciada per la Universitat de València (2005), Màster Oficial en Arqueologia Clàssica per l’ICAC, URV i UAB (Matrícula d’Honor,2011) i Doctora en Arqueologia per la URV (Excel·lent Cum Laude, 2017).

Està especialitzada en Arqueologia del Paisatge, arqueomorfologia i estudis de territori al món antic.

La seua tesi doctoral titulada “Análisis territorial de la Llanura de València. Estudio arqueomorfológico, ocupación del territorio y dinámicas del paisaje”, dirigida pels doctors Josep Maria Palet (ICAC) i Hèctor A. Orengo (University of Cambridge), ha permès superar les propostes sobre l’organització del territori valencià en època antiga publicades fins la data, provant que l’origen del paisatge cultural valencià actual (un dels més interessants d’Europa) es troba en la implantació de diverses centuriacions durant el període romà.

A més te àmplia experiència en arqueologia de camp, tant al País Valencià com a Catalunya, en els àmbits dels períodes ibèric, romà, andalusí, feudal i modern. També compta amb experiència en els àmbits de la conservació i la difusió del patrimoni (arqueològic i cultural) i en el disseny i realització de visites guiades i productes de turisme cultural.

Actualment és investigadora postdoctoral adscrita l’ICAC i membre del Grup d’Investigació en Arqueologia del Paisatge (GIAP).