València (carrer de la Corona, 36)
El proper 16 de juny (19 h) tindrà lloc la presentació pública del Pla Director de València «la Vella», amb la participació de l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga.
L’acte tindrà lloc a la Sala d’actes Alfons el Magnànim del Museu de Prehistòria de València. És un acte públic obert a la ciutadania, no cal registre previ.
El passat mes de febrer de 2022 ja es va inaugurar el nou Centre de Recepció de Visitants de la zona arqueològica de València «la Vella», en un acte que va comptar amb l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, la concellera de Patrimoni i Turisme, Esther Gómez, el director de l’ICAC, Josep M. Palet, i els directors científics del jaciment, Albert Ribera i Josep M. Macias.
València «la Vella» fou una ciutat visigoda fortificada de nova creació, construïda la segona meitat del segle VI i que compta amb 5 ha de superfície. La seva muralla constitueix avui dia l’element més rellevant del jaciment, però amaga molts altres elements i edificis monumentals que s’han evidenciat, gràcies al projecte de recerca i difusió impulsat per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC).
L’escola d’arqueologia hi està treballant des de 2016 ininterrumpidament, sota la dirección de Josep M. Macias, Miquel Rosselló i Alejandro Lara, sota la coordinació d’Albert Ribera.
Aquest estiu s’hi celebrarà el V Curs pràctic d’arqueologia cristiana i visigoda, del 25 de juliol al 12 d’agost de 2022, amb la participació d’una desena d’estudiants de diverses universitats, personal tècnic i investigadors i investigadores de l’ICAC.