Brief CV
Doctor en Filosofia i Lletres – Geografia i Història – Història per la Universitat Autònoma de Barcelona
Professor de la Facultat Antoni Gaudí de Barcelona
Investigador adscrit a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica des de l’any 2012
I. FORMACIÓ ACADÈMICA
ESTUDIS DE LLICENCIATURA
Juny de 1996: Llicenciat en Filosofia i Lletres (secció Història), per la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona.
ESTUDIS DE DOCTORAT
Curs 1996-1997
– Realització de cinc assignatures (9 crèdits), corresponents al programa de doctorat “Economia, societat i cultura antiga i medieval de Catalunya”, del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona.
– Una assignatura (3 crèdits) del programa de “Cursos de doctorat d’Història” del departament de Geografia, Història i Història de l’Art de la Universitat de Girona.
– Ampliació d’estudis (9 crèdits) al Departament d’Archeologia Greca, Romana e Tardo-antica i al Departament di Studi sulle Società e le Culture del Medioevo de la Facolta de Lettere e Filosofia de l’Università degli Studi di Roma “La Sapienza”
Curs 1997-1998
– Realització de cinc assignatures (11 crèdits), corresponents al programa de doctorat “Arqueologia i història antiga i medieval”, del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitja¬na de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Treball de recerca
Curs 2001
Treball de recerca de 9 crèdits de la Universitat Autònoma de Barcelona, titulat: El monestir de Cabrera, dirigit pel Doctor Miquel Barceló i al que el tribunal format pels Doctors Miquel Barceló, Josep Guitart i Albert López Mullor qualificà amb la nota de Matricula d’Honor.
Tercer Cicle i Suficiència Investigadora
Curs 2001
La superació d’un total de 32 crèdits, 4 metodològics, 16 fonamentals, 3 complementaris i 9 d’investigació, permeten haver finalitzat el Tercer Cicle del Pla d’estudis de Doctorat en Economia, Societat i Cultura antiga, de la Universitat Autònoma de Barcelona. Al mateix temps també serveixen per haver obtingut el reconeixement de la Suficiència Investigadora per a la presentació de la tesi doctoral.
Tesi Doctoral
ARQUEOLOGIA D’UNA INSTAL·LACIÓ MONACAL PRIMERENCA A L’ARXIPÈLAG DE CABRERA (ILLES BALEARS) (SEGLES V-VIII DC). RESTES ARQUITECTÒNIQUES, DE PRODUCCIÓ, CERÀMICA I ALTRES MATERIALS ARQUEOLÒGICS
Dirigida per la Dra. Helena Kirchner Granell i defensada dia 20 de gener de 2016 a la Universitat Autònoma de Barcelona, davant del tribunal format pels Doctors Albert López Mullor (President), Josep Maria Macias Solé (Secretari) i Albert Ribera Lacomba (Vocal), qui la varen donar una qualificació d’Excel·lent Cum Laude.
II. BEQUES
Beca de col·laboració en les recerques arqueològiques que du a terme el Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, obtinguda mitjançant concurs públic i realitzada durant el primer semestre de 1996.
Becari del programa europeu Socrates-Erasmus (PIC-96-e-5033) d’intercanvi entre la Universitat Autònoma de Barcelona i la Uni¬versità di Roma “La Sapienza”, durant el segon quatrimestre del curs acadèmic 1996-97.
III. DIRECCIONS D’EXCAVACIÓ
– Establiment ibèric de Darró (Vilanova i La Geltrú, Garraf), 1997-
– Assentament de l’Edat del Bronze i poblat fortificat ibèric i medieval del Turó del Montgròs (El Brull, Osona), 1997-2002.
– Catedral de Ciutadella (Menorca), 1999-2000.
– Jaciment de l’antiguitat tardana del “Pla de ses Figueres” (Cabrera, Illes Balears), setembre de 1999-2009 i 2016.
– Catedral de Palma (Mallorca), 1999.
– Excavació al pati de Can Oleo, (Palma, Mallorca). 2001-2002.
– Vil·la romana i ermita de la Mare de Déu de Sales (Viladecans, Baix Llobregat), 2002.
– Control arqueològic del dragat de les zones de Sa Bassa Nova, Es Rivetó i la piscifactoria de Portocolom (Felanitx – Mallorca), entre febrer de 2005 i maig de 2007.
– Jaciment paleocristià de Son Peretó (Manacor – Mallorca), 2005-2016.