Brief CV
Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona (1989), Doctor per la Universitat de Barcelona a Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia amb excel·lent cum laude (2007). Investigador postdoctoral del Programa Juan de la Cierva (convocatòria 2008). Acreditat per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU). Actualment, investigador adscrit a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC, Tarragona) i investigador associat a l’UMR5140 “ASM”-Montpellier/LabEx Archimede ANR-11-LABX-0032-01.
La meva línia de recerca ha estat desenvolupada en dos àmbits: l’epigrafia amfòrica romana en general i el disseny de Laboratoris Virtuals. Formant part del grup CEIPAC de Barcelona, he treballat sobre la primera temàtica al Monte Testaccio de Roma, a Breguenz (Àustia), Xanten (Alemanya), i Tunísia. Com a membre de l’ICAC, he treballat a Nimega (Holanda) i Neuss (Alemanya) i Brijuni (Croàcia). La major part de la meva producció científica, inclosa la meva tesi doctoral amb el títol “Anàlisi i estructuració dels segells en àmfores oleàries de la bètica” defensada el 2007, s’ha concentrat en les àmfores i alfars olearis bètics, sobretot en les produccions Dr. .20 i Dr. 23, sense oblidar les anomenades ovoides.
Del segon àmbit informàtic, cal destacar la realització de la base de dades epigràfica del CEIPAC (cipac.ub.edu), i dos laboratoris virtuals: “Amphorae ex Hispania” de l’ICAC (amphorae.icac.cat) i “Ramppa – The Atlantic -Mediterranean Network of Excellence on Ancient Fishing Heritage” de la Universitat de Cadis (ramppa.uca.es). Paral·lelament, des del 1998 al 2010 he estat professor consultor a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per al Graduat de Multimèdia a Distància i els Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Comunicacions.
Pots consultar la meva producció científica a:
http://icac.academia.edu/PieroBerni
Pots escriure’m a:
pbernim@gmail.com