Tarragona / Constantí
L’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) i l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós (INSAF), amb el patrocini del Pontificio Istituto di Archeologia Cristiana (PIAC) organitzen, els dies 28 a 30 de juny de 2022, el congrés El monument tardoromà de Centcelles: dades, context, propostes.
Més de vint especialistes de centres de recerca i universitaris d’arreu d’Europa hi participen, i diverses institucions del país i internacionals, com l’ICAC, IEC i el DAI, aporten la seva col·laboració. En l’acte de cloenda del congrés es retrà homenatge a la figura del Prof. Theodor Hauschild (arquitecte i arqueòleg alemany, que va participar en les primeres excavacions a la vil·la romana de Centcelles, els anys 70).
Al llarg de tres jornades (al Seminari de Tarragona i al mateix conjunt monumental), els dies 28, 29 i 30 de juny es presentaran diverses ponències innovadores i s’obrirà un debat científic amb els participants.
Les inscripcions per a formar part com a assistents són gratuïtes i es poden realitzar al web del mnat, en aquest formulari d’inscripció.
Consulta aquí el programa del congrés.
Vinculats a l’ICAC, hi trobarem:
Josep M. Macias modera la sessió de matí del 28 de juny, en què hi haurà les ponències de Jaume Massó, Dirce Marzoli i Jacinto Sánchez.
11.30 h. «Topografia, geofísica i paisatge entorn de la vil·la de Centcelles», Marta Prevosti (IEC-ICAC).
12.30 h. «L’urbanisme de Tàrraco al segle V», Ada Lasheras (Casa de Velázquez – ICAC).
Isabel Rodà (UAB-ICAC) modera les sessions de matí i tarda del 29 de juny.
Joaquín Ruiz de Arbulo (URV-ICAC) modera la sessió de matí del 30 de juny.
Més informació: «El Congrés internacional sobre el Conjunt de Centcelles reunirà a Constantí més de vint especialistes d’àmbit internacional».