Tarragona Ràdio
Aquest mes us presentem un Toquem Pedra molt especial, on realment hem tocat pedra!
Us proposem una passejada geològica i arqueològica per la Part Alta de Tarragona on donarem el protagonisme a les roques, amb Marie-Claire Savin i Jordi Oliver, de la Unitat d’Estudis Arqueomètrics de l’ICAC-CERCA.
Acompanyats del periodista de Tarragona Ràdio Pep Sunyé, les pedres deixaran per un moment el seu paper inert i ens parlaran dels seus orígens, d’on provenen, com van arribar a Tarragona i quin ús se’ls ha donat a la ciutat.
Sabies que a la Part Alta de Tarragona convivim a diari amb una gran varietat de roques?
Un immens patrimoni geològic, herència dels més de 2.000 anys de vida de la ciutat i que sovint passa desapercebut. Durant la visita descobrirem per què hi ha tanta quantitat de marbre italià de Carrara a la Part Alta de la ciutat, a més d’altres roques arribades de ben lluny. O quins han sigut els materials lapidis emprats per a ornamentar i construir la ciutat romana, medieval, moderna i actual de Tarragona.
Es tracta d’una ruta que ha elaborat l’equip de la Unitat d’Estudis Arqueomètrics de l’ICAC-CERCA, dirigit per la investigadora Anna Gutiérrez, un dels laboratoris europeus més importants en l’estudi de materials lapidis de l’antiguitat i que compta amb un banc de mostres (una litoteca) amb pedres i roques d’arreu del Mediterrani.
La ruta “CONEGUEM LES ROQUES DE LA PART ALTA DE TARRAGONA. Un itinerari geològic-patrimonial” la vam compartir amb la ciutadania per primera vegada el passat novembre, amb motiu de la Setmana de la Ciència, i de ben segur que repetirem l’experiència.
Seguiu-nos a les xarxes socials per estar al dia de les novetats!