Amphitheatrum, memoria martyrum et ecclesiae. Les intervencions arqueològiques a l’amfiteatre de Tarragona (2009-2012)

Aquest llibre amplia els continguts presents en l’exposició pedagògica i en l’audiovisual homònims exposats a l’interior de l’amfiteatre romà de Tarragona, com a centre d’interpretació del monument obert als seus visitants.

Es tracta d’un projecte de difusió de la recerca coorganitzat per l’Ajuntament de Tarragona, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, el Museu Bíblic Tarraconense i l’Associació Cultural Sant Fructuós, que ha comptat amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

El llibre i els recursos museogràfics elaborats permeten una comprensió de la història del conjunt monumental de l’Amfiteatre durant els seus 2.000 anys d’història. Primer, com a àrea periurbana de la ciutat romana i, finalment, com a centre penitenciari de la ciutat contemporània.

L’obra també explica els resultats de les actuacions arqueològiques dutes a terme entre els anys 2009 i 2011. Inclou una interessant mostra de fotografies i dibuixos pedagògics que permeten entendre l’evolució, tant urbanística com ideològica, d’un dels espais més rellevants de la ciutat.