Inauguració de Mons Observans, assentament romà de can Tacó-Turó d’en Roina (Vallès Oriental)

 

 

 

El Parc Arqueològic i de Natura de can Tacó, situat entre els pobles de Montmeló i Montornès del Vallès (Vallès Oriental), es va inaugurar el 27 d’octubre del 2012 amb el nom de Mons observans. Assentament romà Can Tacó-Turó d’en Roina. Montmeló – Montornès del Vallès.

 

La creació de Mons Observans, fruit de la voluntat i l’esforç conjunt de les administracions locals, ha comptat des del principi amb el suport i tutela científica de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, que també ha participat estretament en tot el procés de creació i projecció del Parc Arqueològic. Antoni Gironès és l’arquitecte que ha confeccionat el projecte executiu de la inicitava.

 

Amb la inauguració s’ha culminat un llarg procés d’estudi i posada en valor de Can Tacó, un jaciment clau del primer moment de la romanització declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el 2008 (més informació al dossier de premsa).

 

 

 

D’esquerra a dreta, la regidora de Cultura de Montmeló, Carme Palacios; l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil; el director general de Patrimoni cultural de la Generalitat, Joan Pluma; el director científic del projecte de Can Tacó, Josep Guitart (UAB/ICAC); l’alcalde de Montornès, José Antonio Montero; la directora de l’ICAC, Isabel Rodà, i la regidora de Cultura de Montornès, Maria Rosa Viñallonga.

 

A sota, més imatges de la inauguració, a la qual van assistir unes 300 persones. Totes les fotos són de Joel Mesa, SabemCom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COMPARTEIX: