Inauguració de Mons Observans, assentament romà de can Tacó-Turó d’en Roina (Vallès Oriental)

 

 

 

El dissabte 27 d’octubre de 2012 tindrà lloc la inauguració del Parc Arqueològic i de Natura de can Tacó, situat entre els pobles de Montmeló i Montornès del Vallès, amb el nom de Mons observans. Assentament romà Can Tacó-Turó d’en Roina. Montmeló – Montornès del Vallès. Vegeu la invitació amb totes les activitats que hi estan vinculades i el dossier de premsa.

 

Amb aquest acte institucional culmina un llarg procés d’estudi i posada en valor d’aquest important jaciment del primer moment de la romanització.

 

 

El jaciment ara (esquerra), feta la museïtzació i les obres de consolidació i de posada en valor de les restes arqueològiques, i imatge de fa un parell d’anys, acabada la campanya del 2010.

 

 

La creació d’aquest equipament, fruit de la voluntat i l’esforç conjunt de les administracions locals, ha comptat des del principi amb el suport i tutela científica de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, que també ha participat estretament en tot el procés de creació i projecció del Parc Arqueològic. Antoni Gironès és l’arquitecte que ha confeccionat el projecte executiu de la inicitava.

 

A l’esquerra, detall de les actuacions de museïtzació i posada en valor, aquest febrer. A la dreta, detall dels treballs d’excavació de la campanya del 2010.

 

 

El conjunt arqueològic es vol convertir en un punt de referència per a l’estudi de la primera ocupació romana del Vallès i en un equipament cultural i de gaudi de l’entorn natural per al conjunt de la població.

 

 

COMPARTEIX: