• Contacte
  • Intranet
  • CAT
  • ES
  • EN

ICAC

Institut Català d'Arqueologia Clàssica

  • Qui som
    Investigadors en arqueologia
    • Salutació del director
    • Institució
    • Organització
    • Personal
    • Memòries
    • Convenis
    • Igualtat
    • Presència institucional
    • Excel·lència en RH
    • Treballar a l’ICAC
    • Portal de la transparència
    • Protecció de dades
    • Perfil del contractant
    • Facturació electrònica
    • Contacte
  • Recerca
    Generem coneixement
    • Grups de recerca
    • Personal investigador
    • Projectes
    • Publicacions científiques
    • Laboratoris
    • Ciència oberta
    • Tesis doctorals
    • Accions MSC
  • Formació
    Arqueòlegs de demà
    • Màster en Arqueologia Clàssica Aplicada
    • Doctorat interuniversitari en Arqueologia Clàssica
    • Altres programes
  • Difusió
    Connexió amb la societat
    • Activitats de l’ICAC
    • Activitats dels investigadors
    • Transferència del coneixement
    • Toquem Pedra
    • Patrimoni en 3D
    • Diaris de Campanya
  • Serveis
    Eines i suport a la recerca
    • Centre de documentació i Biblioteca
    • Unitat d’Estudis Arqueomètrics
    • Servei de publicacions
    • Plataformes científiques
    • Unitat de Transferència i Impacte Social
  • Actualitat
    Què hi ha
    de nou?
    • Notícies
    • Agenda
    • Butlletí Archeonea
    • Premsa
    • Subscripció

Notícies

/ Actualitat / Notícies / Uncategorized @ca

Lectura de tesi de Pilar Camañes sobre els espais de consum alimentari en la Ibèria protohistòrica

23 novembre 2012

 

 

 

 

El 13 de desembre a les 12 hores a la Sala d’actes de l’ICAC la doctoranda Pilar Camañes defensa la tesi “Cocinar, comer y beber en la Iberia Protohistórica: espacios y contextualización de los actos alimentarios en el mundo ibérico septentrional (ss. VI-II a.n.e.)”.

 

Han dirigit el treball la Dra. Carme Belarte (ICREA/ICAC) i el Dr. Jordi Principal (Museu d’Arqueologia de Catalunya). El tribunal el formen la Dra. Consuelo Mata (presidenta), el Dr. Jordi Diloli (secretari) i  i Dra. Penelope M. Allison (vocal titular).

 

 

Síntesi de la tesi

 

L’objectiu de la tesi és contextualitzar el consum d’aliments en la Ibèria protohistòrica. En un pla teòric, es reflecteix la seva complexitat a través dels estudis generals de l’alimentació, la seva importància com a element identitari i la seva transcendència en la gestió de la quotidianitat. Després aquests aspectes s’han traslladat al pla arqueològic per comprendre les particularitats pròpies de l’organització del consum, des d’un enfocament micro, dins de cada unitat constructiva, i també macro, amb una visió de la totalitat dels assentaments.

 

Moltes activitats no han quedat fossilitzades en les restes materials, però algunes sí, com l’elaboració de productes, el consum o l’emmagatzematge. És a partir d’aquestes tres accions que s’ha fet l’estudi. La composició de l’escenari, els conjunts d’equipaments i artefactes, comportaran la caracterització de cada espai i amb això, el coneixement de les accions s’hi duien a terme. Tot això per acabar amb la comprensió de quina és la configuració d’aquest procés de manera global, l’existència de zones especialitzades en algunes d’aquestes activitats i la distribució d’altres.

 

 

COMPARTEIX:
Imprimir PDF
« Visita dels alumnes del màster Patrimoni i cooperació cultural (URV)
Seminari d’arqueologia clàssica sobre ciutat i territori al ‘conventus’ Tarraconensis »

Actualitat

  • Notícies
  • Agenda
  • Butlletí Archeonea
    • Històric Archeonea
  • Premsa
  • Subscripció
Consorci integrat per:
Centre CERCA:
Centre acreditat:
Plaça d’en Rovellat, s/n, 43003 Tarragona
Telèfon: 977 24 91 33 · info@icac.cat
© 2025 ICAC · Avís legal · Política de cookies
Aquesta web és al PADICAT
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que us plau.D'acord