L’exposició Navegants dels Aiguamolls. 2.000 anys de secrets enfonsats al Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) ha tingut l’assessorament, entre d’altres, de Joan Gómez Pallarès, director de l’ICAC.
La mostra dura fins al 2 de juliol d’aquest any i permet als visitants entendre com era la navegació en època ibero-romana. L’exposició mostra per primera vegada una gran reproducció d’un vaixell de fa 2.000 anys i també materials orgànics que s’han conservat fins avui.
Aquesta activitat ha sigut possible gràcies als resultats de les investigacions del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, que entre els anys 2012 i 2016 ha estudiat dues naus comercials enfonsades al Port de la Selva: la de Cap del Vol i la de Cala Cativa I. Durant la recerca va ser de gran importància la troballa de materials orgànics conservats sota l’aigua, gairebé únics a la Mediterrània.
A més a més de la gran reproducció i les restes orgàniques, Navegants dels Aiguamolls es divideix en cinc àmbits temàtics: Els ports interiors, Construcció naval, A tota vela, Navegants i mariners i Els carregaments.