Un any més, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) se suma a la campanya de sensibilització del Dia de la Dona Treballadora del 8 de març.
El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (l’ONU). És un dia aprofitat tradicionalment per a reivindicar el feminisme denunciant el sexisme. Aquest dia commemora la lluita de les dones per la seva participació, juntament amb els homes, en l’àmbit laboral i, per tant, pel dret a la independència econòmica (Viquipèdia).
Des de l’ICAC ens adherim al Manifest del 8M del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.
No naixem feministes; podríem dir, adaptant la icònica frase de Simone de Beauvoir, que arribem a ser-ho.
D’altra banda, a iniciativa del Comitè d’Igualtat de l’ICAC, el proper dimecres, 15 de març a les 13 h, celebrarem una xerrada divulgativa sobre el paper de les dones en l’arqueologia, a càrrec de la Dra. Marga Sánchez, catedràtica de la Universidad de Granada i membre del projecte Past Women.
Xerrada virtual sobre arqueologia de les dones, a càrrec de la Dra. Marga Sánchez.
Dimecres 15 de març, 13 h.
Uneix-te a la xerrada en línia en aquest enllaç!
El compromís de l’ICAC vers la igualtat entre dones i homes queda reflectit en el seu I Pla d’igualtat, la creació del Comitè dedicat a vetllar per la igualtat de gènere real i efectiva en tots els àmbits de l’Institut i la constitució de la Comissió Negociadora per a la realització d’una diagnosi qualitativa i quantitativa a nivell intern.
Continuem treballant en matèria d’igualtat i aquest 8M volem celebrar-ho presentant-vos la Guia de comunicació inclusiva i no sexista creada per l’Institut de Ciències del Mar, a la qual ens hem adherit formalment, i que forma part de l’aplicació de les mesures previstes al II Pla d’Igualtat (2023-2026).
Llegeix el comunicat del Comitè d’Igualtat aquí.
Coneixes les nostres referents?
Finalment, avui dia 8 de març, us compartim la llista de vídeos resultat de la campanya de sensibilització que vàrem iniciar l’11F i que ens ajuda a estendre el missatge que la lluita per la igualtat i la visibilitat de la dona en la ciència és un compromís que cal tenir present tot l’any.
Amb la campanya #LesNostresReferents, el Servei de Comunicació de l’ICAC ha elaborat una quinzena de vídeos protagonitzats per membres de l’Institut en què presenten arqueòlogues pioneres i referents per les seves aportacions científiques. La campanya ha estat tot un èxit i ha tingut molt bona rebuda a les xarxes socials (Twitter i Instagram).
Mira els vídeos de la campanya #LesNostresReferents al canal Youtube de l’ICAC. Ens ajudes a difondre?