Del 13 al 16 de octubre té lloc la quarta reunió de treball del projecte CulturMonts a Le Mont-Dore, situat al departament de Puy-de-Dôme (França).
Aquests dies, l’equip internacional CulturMonts combinarà les sessions de treball intern dels 3 GT, amb sortides de camp per conèixer el patrimoni material i immaterial del Massís del Sancy i les restes arqueològiques d’època romana que atresora el municipi de Le Mont-Dore. Les visites sobre el terreny serviran per treballar les temàtiques de l’aigua, la pedra i el pastoralisme.
L’objectiu de la reunió és conèixer en detall les característiques dels paisatges culturals de muntanya de la finestra pilot del Massís Central francès, que treballarà a les àrees del Sancy ia la Lozère.
El programa de les jornades posa el focus en les metodologies de valorització d’un patrimoni singular com són els “tras”, vinculat a l’explotació ramadera de la muntanya mitjana ia la producció del famós formatge Saint-Nectaire. Així com en les formes de patrimonialització de l’arqueologia termal de Le Mont-Dore, caracteritzada per restes monumentals d’època romana disperses per diferents edificis i enclavaments del municipi.
L’Institut d’Auvergne-Rhône-Alpes du Développement des Terrtitoires (IADT) i la Maison des Sciences de l’Homme (MSH), vinculats a la Université Clermont-Auvergne (UCA), juntament amb Mairie du Mont-Dore, socis beneficiaris del projecte, són els organitzadors de la trobada.
Tot a punt per a la descoberta dels paisatges culturals del Puy-de-Dôme! Podeu consultar el programa detallat aquí: Programa 4º encuentro Cultur-Monts.
Segueix el dia a dia de la trobada i totes les novedades del projecte a les xarxes socials.
Sobre l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC-CERCA)
L’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC-CERCA) és un centre CERCA creat com a consorci el 2003 per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili. És una institució líder en la investigació i la conservació del patrimoni arqueològic a Catalunya. Té la seu a Tarragona, ciutat reconeguda com a Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2000. Els seus investigadors i investigadores treballen per comprendre el passat a través de l’estudi de les restes arqueològiques i promoure la preservació del ric llegat històric de la regió. Som CERCA!
Per a més informació, visiteu el lloc web de l’ICAC a www.icac.cat.