Uns 250 investigadors i investigadores de la URV i els centres de recerca CERCA de Tarragona han ofert durant dos dies una cinquantena de propostes per apropar la ciència a la ciutadania.
La setena edició de la Nit Europea de la Recerca ha despertat un any més la curiositat i l’interès de les famílies, que no han fallat a la seva cita anual a la plaça Corsini de Tarragona. Unes 5.000 persones han visitat la fira de tallers que aquest divendres i dissabte han preparat més de 250 investigadores i investigadors de la Universitat Rovira i Virgili i dels instituts de recerca del territori: ICAC, ICIQ, IISPV i IPHES.
Aquest ha estat l’acte central de la Nit Europea de la Recerca, un esdeveniment públic destinat a la divulgació de la ciència que es celebra simultàniament a més de 300 ciutats europees i que, a les comarques de Tarragona, s’organitza des de 2018.
La fira de tallers ha ofert una cinquantena de propostes, que han estat molt variades i que han permès als nens i nenes, i les seves famílies, fer un tastet de diverses disciplines científiques de forma molt experimental, lúdica i comprensible. Però, sobretot, poder-ho fer de la mà de les investigadores i investigadors que hi treballen cada dia.
L’ICAC-CERCA hi ha participat amb tres tallers per acostar al públic el món romà des de la perspectiva del comerç, l’artesania i la vida quotidiana, amb Maria Rueda, Marta Flórez, Ada Richaud i Jordi Oliver.
Per arribar a tot tipus de públic, en el marc de la Nit Europea de la Recerca s’han realitzat també altres activitats, com la sessió de microxerrades científiques que es van fer a Reus el dijous 26 de setembre i les més de trenta xerrades i tallers que durant tota la setmana ‘investigadores i investigadores han fet a centres de secundària de tota la demarcació.
Des de l’ICAC-CERCA, la investigadora predoctoral Maria Anguera (MIRMED) va compartir la xerrada “Què és l’arqueologia? Un exemple aplicat a l’època ibèrica” amb un grup d’alumnes de BAT de l’INS Pons d’Icart de Tarragona. I l’investigador postdoctoral David Montanero (MIRMED) va fer la xerrada “Qui eren els fenicis? Què és l’arqueologia? Una forma senzilla de conèixer i entendre el passat” a un grup de primària a l’Escola Riera Alta de Santa Coloma de Gramenet.