Nou projecte que desenvolupa l’anterior estudi finançat pel Mineco. En ell es desenvoluparan actuacions de documentació de camp y anàlisis de l’Arqueologia de l’Arquitectura a partir de l’aplicació dels Sistemes de Captura Massiva de Dades (SCMD). Parteix dels estudis desenvolupats a l’entorn de les ciutats de Tarragona, Barcelona i Terrassa, amb el desig d’incorporar nous jaciments o recintes arquitectònics. Es pretén fer extensius aquestes anàlisis incorporant els recursos tecnològics de la UDG i la UEA de l’ICAC, a la vegada que es potencia la recerca conjunta amb arquitectes pertanyents a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Univeristat Rovira i Virgili.
En aquesta nova fase es pretén abordar el fenomen de la reutilització de materials arquitectònics i l’estandarització de bases de dades. La principal novetat radica en la documentació i estudi dels edificis tardoantics com a base d’una nova arquitectura altmedieval. Amb la voluntat d’identificar els paràmetres d’adaptació i d’innovació en un nou context històric.
Uns objectius que s’han de fonamentar en l’aplicació de les noves tecnologies de documentació gràfica, fent incidència en l’anàlisi dels sistemes estructurals a partir de la morfologia i la reflectància de les seves superfícies.
Ciutat actual amb el circ romà
Ciutat medieval
Projecte HAR2015-64392-C4-2-P finançat pel MICIU/AEI /10.13039/501100011033/ i pel FEDER Una manera de fer Europa